Häränhäntää ja papusalaattia

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 1,5 kg häränhäntiä
  • 2 l vettä
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 5 laakerinlehteä
  • 1 l Puljonki Signature Häränhäntä Jus
  • 3 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • Suolaa ja pippuria

Papusalaatti:

  • 300 g valkoisia papuja liotettuna
  • 1,5 l vettä
  • 4 timjaminoksaa 
  • Suolaa
  • 300 g vihreitä papuja
  • Öljyä
  • 150 g kokonaisena pakastettuja pinaatinlehtiä
  • 2 dl Puljonki Signature Paahdettu Kana Fond
  • Suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa häränhännät sopivan kokoisiksi paloiksi ja ruskista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Lisää vesi, valkosipuli, laakerinlehdet ja häränhäntäliemi.
  2. Peitä astia ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Siivilöi paistoliemi liinan läpi.
  3. Keitä kokoon, kunnes maku on sopivan voimakas. Kuori vaahtoa kiehumisen aikana.
  4. Blanseeraa sinapinsiemeniä minuutin ajan. Keitä omenaviinietikkaa kokoon, kunnes jäljellä on kolmannes. Mausta paistoliemi sinapinsiemenillä, omenaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
  5. Liota valkoisia papuja 24 tuntia ja keitä kypsiksi timjamilla ja suolalla maustetussa vedessä.
  6. Paista vihreät pavut öljytilkassa ja kääntele ne pinaatin ja vedestä nostettujen valkopapujen joukkoon.
  7. Keitä kanafondia kokoon, kunnes jäljellä on kolmannes. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada papusalaatin joukkoon.