Häränhäntälastuja ja sipulimoussea

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 2 dl Puljonki Signature Häränhäntä Jus
  • 50 g keitettyä häränhäntää
  • 1 dl vettä
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 20 g tapiokajauhoa
  • 4 sitruunatimjaminoksaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1 l rypäleensiemenöljyä

Sipulimousse:

  • 200 g sipulia
  • 50 g voita
  • 2 dl Puljonki Signature Paahdettu Kana Fond
  • Suolaa ja pippuria
  • Sitruunatimjamia

Valmistusohje

  1. Keitä häränhäntäliemi, liha, vesi, kaurahiutaleet ja tapiokajauhot löysäksi puuroksi.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella ja levitä ohueksi levyksi silikonialustalle. Kuivata puuroa 60-asteisessa uunissa noin 15 tuntia.
  3. Pese sitruunatimjami, kuivaa hyvin ja hienonna morttelissa yhdessä suolan kanssa.
  4. Friteeraa puurolastut juuri ennen tarjoilua kuumassa öljyssä ja mausta sitruunatimjamisuolalla.
  5. Kuullota sipulit voissa kullankeltaisiksi. Lisää kanafondi.
  6. Keitä löysäksi puuroksi ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunatimjamin lehdillä.