Haudutettua turskanmätiä, tillimurua ja savujuustokreemiä

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 1 kg kokonaisia turskanmätejä
  • 3 l vettä
  • 1 g kokonaisia pippureita
  • 2 g laakerinlehtiä (noin 5 kpl)
  • 1 dl OSCAR Kalafondi tiiviste
  • 2 dl etikkaa
  • 10 g suolaa

Kreemi:

  • 100 g savujuustoa
  • 50 g majoneesia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 15 g OSCAR Kasvisfondi tiiviste

Tilliöljy ja yrttikorppujauho:

  • 60 g tilliä
  • 2 dl miedon makuista öljyä
  • 200 g korppujauhoa (mielellään panko)

Salaatti:

  • 500 g suippokaalia
  • 100 g sellerikuutioita

Vettä:

  • 1 dl OSCAR Kasvisfondi tiiviste
  • 100 g omenakuutioita
  • 150 g kurkkua

 

 

Valmistusohje

  1. Kuumenna pippureilla, laakerinlehdillä, kalafondilla, etikalla ja suolalla maustettu vesi ja anna kiehua viisi minuuttia. Keitä turskanmätiä 10–15 minuuttia ja anna jäähtyä liemessä.
  2. Irrota jäähtyneestä mädistä kalvot ja leikkaa mäti sopivan kokoisiksi paloiksi.
  3. Pane kaikki kreemin ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  4. Upota tilli nopeasti kiehuvaan veteen ja painele kuivaksi pyyhkeellä.
  5. Pane tilli ja öljy tehosekoittimeen 7 minuutiksi ja siivilöi sen jälkeen liinan läpi, niin saat upean vihreän öljyn. Säästä varsi korppujauhoseosta varten.
  6. Hiero tillin varsipaloja ja korppujauhoa käsiesi välissä niin, että korppujauhosta tulee vihreää.
  7. Jos korppujauho vaikuttaa liian kuivalta, lisää joukkoon vähän tilliöljyä.
  8. Kuivaa korppujauhoa 90-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
  9. Blanseeraa suippokaalin viipaleet ja sellerikuutiot kasvisfondilla maustetussa vedessä. Viilennä jäävedessä ja painele kuiviksi.
  10. Nosta turskanmäti kaalin päälle ja koristele pitkillä kurkkusuikaleilla ja kreemipisaroilla. Ripottele päälle selleri- ja omenakuutioita sekä tillikorppujauhoa ja tilliöljyä.