Kalakukko ja munavoita

1-2 kalakukkoa. Perinteinen eväs metsureille, jotka työskentelivät metsässä useita päiviä kerrallaan. Kalakukko säilyy pitkään, sisältää runsaasti proteiinia ja on täyttävää.

    RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

    Ainekset

    Taikina:

    • 4 dl vettä
    • 700 g ruisjauhoja
    • 300 g vehnäjauhoja
    • 50 g voita
    • 2 tl suolaa

    Täyte:

    • 600 g turskaa, seitiä tai muuta
    • valkolihaista kalaa
    • 200 g savupekonia
    • 200 g porsaankylkeä
    • 40 ml OSCAR Kalafondi tiiviste
    • mausteyrttejä
    • 1 rkl suolaa

    Munavoi:

    • 5 kananmunaa
    • 150 g voita
    • 100 g savumuikkuja tai -silliä
    • 1 sitruuna
    • suolaa

    Valmistus 

    1. Sekoita kaikki taikinan ainekset kiinteäksi massaksi. Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi.
    2. Poista kaloista ruodot ja nahka. Sekoita kalat ja loput täytteen ainekset ja mausta.
    3. Aseta täyte taikinan keskelle. Taita taikinanreunat täytteen päälle ja sulje sauma vedellä. Aseta kalakukko pellille saumapuoli alaspäin.
    4. Paista 45 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Kääri sen jälkeen alumiinifolioon ja paista vielä 5 tuntia 70. Kääri kypsä kalakukko kosteaan pyyhkeeseen.
    5. Keitä kananmunia 10 minuuttia ja kuori ne. Vatkaa voi ilmavaksi. Sekoita joukkoon karkeasti hienonnetut kananmunat ja savumuikut. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.