Sienisalaattia ja ohraa

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 800 g herkkusieniä
  • suolaa 1 %
  • 400 g kantarelleja
  • öljyä
  • 30 g kuivattuja herkkutatteja
  • 350 g ohranjyviä
  • 1 l Puljonki Kanaliemi
  • 5 dl kuohukermaa tai mascarponejuustoa
  • 0,5 dl lipstikkaöljyä
  • 100 g omenakuutioita

Valmistus

  1. Hienonna herkkusienet yleiskoneessa. Anna suolaantua (1 % suolaa) 2 tunnin ajan. Purista neste talteen ja käytä se ohran keittämisessä.
  2. Paista kantarellit öljytilkassa. Anna jäähtyä. Liota ja silppua herkkutatit.
  3. Keitä herkkutatit ja ohra kypsiksi kanaliemen ja herkkusienistä irronneen nesteen seoksessa. Kaada ohranjyvät siivilään ja anna jäähtyä. Ota keitinliemi talteen. Keitä keitinliemi glaceksi. Kääntele jäähtynyt ohra sen joukkoon.
  4. Vaahdota kuohukerma kevyesti. Mausta lipstikkaöljyllä ja omenakuutioilla. Sekoita sienet ja ohra kerman sekaan ennen tarjoilua.