Maa-artisokkakreemiä ja juuressalaattia

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

Maa-artisokkakreemi:

  • 200 g salottisipulia
  • 1 kg maa-artisokkia
  • 1 l Puljonki Signature Kasvisliemi Luomu
  • 100 g tuorejuustoa
  • Suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunan mehu

Juuressalaatti:

  • 100 g punajuuria
  • 100 g keltajuuria
  • 100 g raitajuuria
  • 1 fenkoli
  • 200 g kähäräendiiviä
  • 50 g ruohosipulia
  • Kylmäpuristettua rapsiöljyä

Valmistusohje

Maa-artisokkakreemi:

  1. Hienonna salottisipulit ja kuullota ne kattilassa. Lisää paloitellut maa-artisokat.
  2. Kaada kasvisliemi sipulien ja maa-artisokkien joukkoon. Keitä, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
  3. Soseuta ja paseeraa hienon siivilän läpi. Vatkaa tuorejuusto joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Juuressalaatti: 

  1. Leikkaa juurekset mandoliinilla paperinohuiksi ja upota jääveteen.
  2. Revi kähäräendiivin lehdet ja hienonna ruohosipuli.
  3. Nosta juurekset kulhosta ja pane kuivumaan pyyheliinan päälle. Kääntele juurekset, kähäräendiivi ja ruohosipuli sekaisin keskenään.
  4. Tarjoa salaattia maa-artisokkakreemin kanssa. Tiputtele annosten pinnalle kylmäpuristettua rapsiöljyä.