Viiriäisenkoipia, sienirisottoa ja riistakeittoa

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 10 paistettua viiriäisenkoipea (voi käyttää säilöttyjä)

Risotto:

  • 2 salottisipulia
  • 300 g sieniä
  • 100 g voita
  • 1 l risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2,5 l Puljonki Signature Paahdettu Kana Fond
  • 150 g voita
  • 150 g kypsytettyä cheddarjuustoa raasteena
  • Vastapuristettua sitruunamehua

Riistakeitto:

  • 2 l Puljonki Signature Riista Fond
  • 1 l Puljonki Signature Kasvisliemi Luomu
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • 200 g pekonikuutioita
  • Rosmariinia

Valmistusohje

Risotto:

  1. Soteeraa sienet ja sipuli voissa.
  2. Lisää risottoriisi ja soteeraa kuultavaksi.
  3. Lisää valkoviini ja anna imeytyä riisiin.
  4. Lisää kanaliemi ja hauduta risotto kypsäksi välillä sekoitellen. Risoton kuuluu puuroutua, mutta jyvissä pitää olla vielä purutuntumaa jäljellä.
  5. Sekoita joukkoon voi ja juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunamehulla.

Riistakeitto: 

  1. Kiehauta riistafondi ja kasvisliemi. Kaada sherry joukkoon.
  2. Lisää pekoni ja rosmariini ja anna keiton vetäytyä kiehumispisteen alapuolella 10 minuuttia.