Makeaa selleriä, paahteista kanajäätelöä ja rapeita selleriviipaleita

  • 10 annosta

Resepti ja valmistusohje

Paahteisen kanajäätelön ainekset

  • 3 dl Puljonki Signature Paahdettu Kana Fond
  • 60 g sokeria
  • 20 g voita
  • ½ l täysmaitoa
  • 50 g kookosjauhoa
  • 4 kananmunankeltuaista

Omenakääreen ainekset

  • 2 omenaa
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 25 g tomusokeria

Sellerifromagen ainekset

  • ½ l kuohukermaa
  • 60 g tomusokeria
  • 100 g omena-selleripyreetä
  • 4 liivatelehteä

Omena-selleripyreen ainekset

  • 200 g kuorittua omenaa
  • 200 g selleriä
  • Noin 3 dl omenamehua
  • Sokeria
  • Sitruunamehua

Rapeiden selleriviipaleiden ainekset

  • 400 g selleriä ohuina viipaleina
  • 2 dl vettä
  • 200 g sokeria
  • ½ vaniljatanko

Paahteisen kanajäätelön valmistus

  1. Keitä paahdettua kanafondia, kunnes jäljellä on ½ dl.
  2. Karamellisoi sokeri voissa.
  3. Lisää maito ja kookosjauho, kiehauta ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  4. Siivilöi massa ja saosta se munankeltuaisilla.
  5. Jäähdytä ja lisää kokoon keitetty kanafondi joukkoon.
  6. Valmista jäätelöksi jäätelökoneessa.

Omenakääreen valmistusohje

  1. Viipaloi omenat ohuelti mandoliinilla ja marinoi viipaleet omenaviinietikan ja tomusokerin seoksessa.
  2. Kääri omenaviipaleet sellerifromagen ympärille.

Sellerifromagen valmistusohje

  1. Vatkaa kerma ja tomusokeri kevyeksi ja ilmavaksi vaahdoksi.
  2. Kääntele kylmä omena-selleripyree kermavaahdon joukkoon.
  3. Sekoita sulatetut liivatelehdet massan joukkoon ja pane jääkaappiin.

Omena-selleripyreen valmistusohje

  1. Keitä omenat ja selleri pehmeiksi omenamehussa.
  2. Nosta ne mehusta ja anna kosteuden haihtua.
  3. Soseuta siivilän läpi.
  4. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla.

Rapeiden selleriviipaleiden valmistusohje

  1. Blanseeraa selleriviipaleet.
  2. Keitä vedestä, sokerista ja vaniljasta siirappia muistuttava liemi.
  3. Kasta selleriviipaleet sokeriliemeen ja paista niitä 120-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat rapeita.

Tarjoiluehdotus: Tarjoile jälkiruoan kanssa rapeaksi paistettuja kanan nahkapaloja ja sitruunagranitaa.