Breseerattua karitsanpotkaa, kurpitsansiemeniä, marjoja ja linssicassoulet'ta

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 10 karitsanpotkaa
  • Suolaa ja pippuria
  • Öljyä
  • 1 l vettä
  • 40 g OSCAR Premium Punaviini & Portviini Reduktio
  • 2 l Puljonki Lammas Demi Glace
  • Katajanmarjoja
  • Laakerinlehti
  • 1 kg porkkanaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 l Puljonki Classic Demi Glace
  • Suolaa ja pippuria
  • Suurustetta

Koristeluehdotus:

  • Kurpitsansiemeniä
  • Kuivattuja mustikoita ja karpaloita
  • Tuoreita yrttejä

Linssicassoulet:

  • 400 g belugalinssejä
  • 1 juuriselleri
  • 1 kg porkkanaa
  • 1 kg salottisipulia
  • 1 nippu lehtiselleriä
  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

  1. Mausta karitsanpotkat suolalla ja pippurilla ja ruskista ne pannulla öljytilkassa. Nosta potkat uunivuokaan ja peitä vedellä, jonka joukkoon olet sekoittanut OSCAR Premium Punaviini- ja portviinireduktion ja OSCAR Signature Lammasfondin. 
  2. Lisää vuokaan myös katajanmarjat, laakerinlehti, porkkanat ja valkosipulit. Breseeraa 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
  3. Nosta lihat vuoasta ja pane sivuun odottamaan. Siivilöi liemi ja jaa se kahteen osaan.
  4. Lisää yhteen osaan OSCAR Signature Demi Glace. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta sopivan paksuksi kastikkeeksi.
  5. Huuhtele linssit huolellisesti ja hauduta niitä lampaanpotkista jääneen liemen toisessa osassa. Kun linssit ovat hautuneet 15–20 minuuttia, lisää hienonnetut kasvikset. Lisää lämpöä, jotta neste haihtuu, ja keitä kokoon voimakkaaksi ja maukkaaksi cassoulet'ksi.
  6. Kasta karitsanpotkat kastikkeeseen ja ripottele niiden pintaan paahdettuja kurpitsansiemeniä, kuivattuja mustikoita ja karpaloita sekä tuoreita yrttejä. Aseta karitsanpotkat cassoulet'n päälle ja kaada loppu kastike annoksen ympärille.