Piikkikampelaa valkoviinikastikkeessa ja pinaattia

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 2,5 kg piikkikampelaa
  • 40 g OSCAR Premium Valkoviini Reduktio
  • 35 ml OSCAR Kasvisfondi tiiviste
  • 300 ml vettä
  • 30 g persiljan-, timjamin- ja tillinoksia
  • 6 g valkosipulia

Valkoviinikastike:

  • 250 ml kermaa
  • 250 ml kalan keitinlientä
  • 100 g voita
  • 30 g ruohosipulia

Lisukkeeksi:

  • 300 g pinaattia
  • 30 g salottisipulia
  • 4 g pippuria
  • 2 g suolaa

Valmistusohje

  1. Perkaa ja huuhtele kala ja nosta se yrttien ja valkosipulin päälle.
  2. Kiehauta Premium Valkoviinireduktio ja Kasvisfonditiiviste ja kaada liemi kalan päälle.
  3. Hauduta kalaa uunissa noin 15–20 minuuttia (vain medium-kypsäksi, sillä se jatkaa kypsymistä uunista ottamisen jälkeen).
  4. Kaada höyryävä keitinliemi kattilaan, lisää kerma ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 200 ml. Lisää ennen tarjoilua voi ja ruohosipuli.
  5. Soteeraa salottisipuli ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.