Sitruuna-marenkipiirakka

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

Piirakan pohja ja täyte:

  • 1 esipaistettu piirakkapohja
  • 400 g kondensoitua maitoa
  • 45 g OSCAR Premium Sitruunatahna
  • 50 ml vettä

Marenki päälle ja lastuiksi:

  • 100 g pastöroituja kananmunanvalkuaisia
  • 150 g tomusokeria
  • 25 g OSCAR Premium Sitruunatahna
  • 20 g vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa kondensoitua maitoa, Premium Sitruunatahnaa ja vettä kulhossa täydellä teholla 5–10 minuuttia.
  2. Kaada sitruunatäyte murutaikinapohjan päälle ja pane piirakka jääkaappiin.
  3. Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri pehmeäksi marengiksi. Sekoita Premium Sitruunatahna ja vaniljasokeri joukkoon.
  4. Levitä 2/3 marengista tarttumattomalle paperille ja pane kuivuriin 75 asteeseen 6–12 tunniksi. Halutessasi voit käyttää tavallista uunia.
  5. Lusikoi loppu marenki pursotuspussiin, pursota täytteen päälle ja ruskista pinta polttimella.
  6. Nosta lautasille ja koristele marenkilastuilla.