Paahdettua selleriä ja ruskistettua voita

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 1,4 kg selleriä (noin 2 kpl)
  • 400 g suolaa
  • 400 g timjamia

Ruskistettu voikastike:

  • 100 g ruskistettua voita
  • 50 ml vettä
  • 40 ml OSCAR Paistettu Maku
  • 25 g OSCAR Premium Fermentoitua Valkosipulia

Sieniliemi:

  • 4 dl Puljonki Signature Paahdettu Kana Fond
  • 20 ml OSCAR Sienifondi tiiviste

Koristeeksi:

  • 5 g seljankukkia
  • 15 g yrttejä
  • 10 g käenkaalia
  • 10 g krassia

Valmistusohje

  1. Kaada suola ja timjami vuokaan. Pese sellerit ja aseta ne suolapedille.
  2. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 4 tuntia tai kunnes sellerit ovat täysin pehmeitä.
  3. Sulata ruskistettu voi, lisää vesi ja mausta OSCAR Paistettu Maku ja OSCAR Premium Fermentoitua Valkosipulia.
  4. Kaada Puljonki Signature Paahdettu Kana Fond kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja mausta OSCAR Sienifondi tiiviste
  5. Leikkaa selleristä hattu pois ja kaavi sisus lautasille.
  6. Koristele ja kaada päälle vähän ruskistettua voikastiketta.
  7. Kaada sieniliemi sellerin päälle ja tarjoile.