Timjamilla maustettua lampaankaretta ja punaviini-portviinilientä

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 1,2 kg kokonainen lampaankare
  • 15 g timjamia

Lisukkeeksi:

  • 150 g polentaa
  • 450 ml vettä
  • 50 g mustaa oliivitapenadea
  • 250 g vihreää parsaa
  • 25 g voita
  • 150 g hillottua punasipulia

Punaviini-portviiniliemi:

  • 500 ml Puljonki Lammas Demi Glace
  • 30 g OSCAR Premium Punaviini & Portviini Reduktio
  • Gastrique'a
  • 5 g timjamia
  • 10 g rosmariinia
  • 10 g valkosipulia
  • 3 g suolaa
  • 2 g pippuria

Valmistusohje

  1. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta tapenadella. Pane yöksi viileään painon alle, jotta rakenteesta tulee mahdollisimman kiinteä.
  2. Leikkaa palasiksi oman mielen mukaan ja paista ennen tarjoilua öljyssä rapeiksi.
  3. Paista lampaankare nahkapuolelta kullanruskeaksi. Viimeistele kypsennys 200-asteisessa uunissa timjamin kanssa. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.
  4. Paista parsat voissa napakoiksi. Kuumenna hillottuja punasipuleita, kunnes ne pehmenevät.
  5. Keitä Puljonki Lammas Demi Glace ja OSCAR Premium Punaviini- ja portviinireduktiota kokoon 20 %. Lisää yrtit ja valkosipuli.
  6. Siivilöi kastike ja mausta gastriquella, suolalla ja pippurilla.