Helmikanaa, ankanrasvassa paistettuja perunoita ja huhtasienikastiketta

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 2 helmikanaa, noin 2,8 kg 

Perunat:

  • 1 kg perunoita
  • 600 g ankanrasvaa

Huhtasienikastike:

  • 500 ml Puljonki Signature Paahdettu Kana Fond
  • 40 g OSCAR Premium Valkoviini Reduktio
  • 30 g kuivattuja huhtasieniä
  • 2 dl kermaa
  • 70 g voita
  • 50 g ranskankermaa (48 %)

Lisukkeeksi:

  • 10 pinaattia
  • 50 g voita
  • 5 g suolaa
  • 2 g pippuria

Valmistusohje

  1. Kypsennä kokonaiset helmikanat uunissa. Paloittele ennen tarjoilua.
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja keitä ne kypsiksi ankanrasvassa. Ruskista juuri ennen tarjoilua uunissa.
  3. Soteeraa liotetut huhtasienet voissa ja glaseeraa Signature Kanafondilla. Siivilöi huhtasienet pois ja pane sivuun odottamaan.
  4. Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja Premium Valkoviinireduktio ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 250 ml.
  5. Vatkaa fondi, voi ja ranskankerma ennen tarjoilua vaahtoavaksi kastikkeeksi. Lisää huhtasienet.
  6. Kiehauta pinaatit nopeasti voilla maustetussa vedessä. Mausta suolalla ja pippurilla.