Makrillia, luumukompottia ja fenkolikastiketta

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 20 makrillifileetä
  • Miedon makuista öljyä

Luumukompotti:

  • 3 punasipulia
  • ½ dl öljyä
  • 2 rosmariininoksaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 10 luumua
  • 1 sitruunan mehu
  • Suolaa ja pippuria

Fenkolikastike:

  • 1 salottisipuli
  • 50 g voita
  • 1 dl Noilly Prat -vermuttia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 rosmariininoksa
  • 3 dl vettä
  • 10 ml OSCAR Kalafondi tiiviste
  • Suurustetta
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Lohko punasipulit ja paista öljyssä pehmeiksi.
  2. Lisää rosmariini ja sokeri ja anna karamellisoitua kevyesti.
  3. Lohko luumut ja lisää palat karamellisoitujen sipulien joukkoon.
  4. Anna luumujen pehmetä hiukan ja lisää sitten sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Hienonna salottisipuli ja kuullota voissa.
  6. Lisää Noilly Prat, fenkolinsiemenet ja rosmariini. Keitä puoleen ja siivilöi.
  7. Lisää vesi, suuruste, kalafondi ja kerma ja anna kiehua, kunnes koostumus on sopivan kermainen.
  8. Tee makrillien nahkaan viiltoja ja paista rapeiksi nahkapuoli alaspäin