Fish and chips

  • 4 annosta

Resepti

Ainekset

  • 4 kpl Kolja tai Turska fileetä, nahatonta ja ruodotonta
  • OSCAR Savu Maku maustetta voiteluun

Paneeraustaikina:

  • 150 g vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 25 g OSCAR Premium Sitruunatahnaa
  • 25 g OSCAR Premium Fermentoitu Pippuritahnaa
  • 1 dl Lager olutta

Valmistusohje

  1. Leikkaa kala haluamasi kokoisiksi paloiksi ja voitele ne OSCAR Savu Maku-mausteella.
  2. Anna imeytyä vähintään tunnin. Mitä pidempi aika, sitä intensiivisempi savun maku.
  3. Sekoita paneeraustaikinan ainekset keskenään.
  4. Pyöritä kalapalat taikinassa.
  5. Friteeraa ne 175°C öljyssä kullankeltaisiksi.
  6. Tarjoile kalat käsinleikattujen ranskanperunoiden ja OSCAR Kasvisfondi tiivisteellä maustetun tartar-kastikkeen kera.