Paella

  • 5 annosta

Resepti

Ainekset

  • 50 g chorizomakkaraa
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 punaista paprikaa suikaleina
  • 10 kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
  • 2,5 dl bomba-riisiä
  • 30 g OSCAR Premium Valkoviinireduktiota
  • 1–2 tl savupaprikaa
  • 1 tl sahramia
  • 1 l vettä
  • 50 ml OSCAR Simpukkafondia
  • Koristeluun kuorellisia sinisimpukoita tai venussimpukoita
  • 2 dl pakastesimpukoita
  • 1 dl pakastekatkarapuja
  • 1 dl herneitä
  • Vaaleaa kalaa (valinnainen)

Valmistusohje

  1. Leikkaa makkara viipaleiksi ja paista viipaleita paellapannulla.
  2. Lisää sipuli, valkosipuli, paprika ja tomaatit.
  3. Lisää riisi, valkoviinireduktio, savupaprika, sahrami, vesi ja simpukkafondi.
  4. Anna kuplia tasaisella lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia.
  5. Levitä höyrytetyt sinisimpukat/venussimpukat sekä kuoritut simpukat tasaisesti riisin päälle.
  6. Ravista pannua kevyesti, jotta simpukat painuvat osittain riisin joukkoon. Älä kuitenkaan sekoita.
  7. Jos haluat paellaan vaaleaa kalaa, lisää se tässä vaiheessa.
  8. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.
  9. Kaada katkaravut ja herneet pannulle ja keitä vielä 4 minuuttia.