Simpukkalinguine

  • 4 annosta

Resepti

Ainekset

  • Öljyä paistamiseen
  • 50 g salottisipulia
  • 1/4 valkosipulinkynsi
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 15 g OSCAR Premium Valkoviinireduktiota
  • 10 g OSCAR Simpukkafondia
  • Chiliä
  • 300 g esikeitettyä linguinepastaa
  • 1 dl kermaa
  • 40 g kuorittuja simpukoita
  • (tai 200–300 g kuorellisia)
  • 50 g tuoretta babypinaattia
  • Tuoreita yrttejä, esim. kirveliä ja tilliä

Valmistusohje

  1. Paista salottisipulia, valkosipulia ja halkaistuja kirsikkatomaatteja tilkassa oliiviöljyä.
  2. Lisää vesi, valkoviinireduktio ja simpukkafondi.
  3. Kiehauta ja lisää joukkoon esikeitetty linguine.
  4. Lisää kerma.
  5. Höyrytä simpukat ja kääntele ne pastan joukkoon. Lisää myös pinaatti ja yrtit.
  6. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa simpukkafondia.