Simpukkakeitto

  • 8 annosta

Resepti

Ainekset

  • 200 g kuorittuja simpukoita (noin 1 kg kuorellisia simpukoita)
  • 50 ml OSCAR Simpukkafondia
  • 30 ml OSCAR Premium Valkoviinireduktiota
  • 50 g savupekonia
  • 125 g sipulia
  • 175 g kiinteitä perunoita
  • 125 g selleriä
  • 125 g porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1,5 l vettä
  • 5 dl kermaa
  • Suurustetta

Valmistusohje

  1. Leikkaa ainekset sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Paista ensin pekoni rapeaksi. Lisää sipuli, fenkoli, selleri, porkkana ja perunat.
  2. Lisää 1,5 litraa vettä, valkoviinireduktio ja simpukkafondi ja anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä
  3. Soseuta kermaiseksi tai säilytä purutuntuma ja saosta halutessasi suurusteella.
  4. Viimeistele soseutettu tai suurustettu keitto kermalla.
  5. Lisää juuri ennen tarjoilua joko pakastesimpukoita tai tuoreita höyrytettyjä simpukoita. Maista ja lisää tarvittaessa simpukkafondia.
  6. Perinteisesti keitto tarjoillaan koverretun leivän sisällä ja päälle ripotellaan tuoreita yrttejä.