Nestlé luovuttaa ihmisoikeuksiin keskittyvän kurssiaineistonsa kaikkien käyttöön

Tiistai, June 4, 2019

Ihmisoikeudet ovat nousseet tärkeiksi kysymyksiksi liike-elämässä. Siksi Nestlé julkistaa ihmisoikeuksiin keskittyvän sisäisen kurssiaineistonsa, joten myös yrityksen ulkopuoliset toimijat voivat käyttää sitä. Kurssiaineistossa kerrotaan, miten ihmisoikeusongelmat tunnistetaan sekä miten niitä analysoidaan ja ratkaistaan. Yritykset ja muut voivat käyttää koulutusmoduulia sekä mukauttaa sen omiin tarpeisiinsa.

– Yritysten täytyy kantaa vastuunsa ja kunnioitta ihmisoikeuksia. Luovuttamalla koulutusaineistomme muiden käyttöön toivomme voivamme inspiroida ja auttaa muita, varsinkin pienempiä organisaatioita, jotka kohtaavat samanlaisia haasteita, kertoo Nestlén ulkoisista suhteista globaalisti vastaava Christian Frutiger. 

Koulutusmoduuli muodostaa osan Nestlén ihmisoikeuksien edistämisestä kaikessa yrityksen toiminnassa. Lisäksi on otettu käyttöön Kerro-työkalu, jonka avulla kuka tahansa voi raportoida epäilyksistä, virheellisistä menetelmistä ja rikoksista.

Ihmisoikeuksiin keskittyvän koulutusaineiston ovat kehittäneet Nestlé ja Tanskan ihmisoikeusinstituutti, joka suojaa ja edistää ihmisoikeuksia. Moduuli koostuu kolmesta osa-alueesta: ihmisoikeuksien ymmärtäminen, niihin kohdistuvat uhat ja käytännön ratkaisut. Kurssi osoittaa tämän aihealueen monimutkaisuuden. Jokaisen jakson päätteeksi esitetään kysymyksiä, joihin on vastattava ennen jatkamista.

Nestlén globaalit liiketoimintaperiaatteet perustuvat ihmisoikeuksiin ja 17 muuhun ohjeeseen. 72 maassa työskentelevät Nestlén 100 000 työntekijää ovat suorittaneet ihmisoikeuskurssin vuodesta 2011 alkaen. Tavoitteena on, että koko henkilöstö on suorittanut kurssin vuoteen 2020 mennessä.

Englanninkieliseen ihmisoikeuskurssiin pääsee tästä linkistä.