INSPIRAATIO
2 suurta valkosipulinkynttä
30 g tuoretta inkivääriä
1 l Puljonki Kanaliemi
5 dl Puljonki Signature Porsas Fond
10 ml OSCAR Sienifondi tiiviste
½ punainen chili
45 ml soijakastiketta, vähäsuolaista
kalakastiketta
60 ml miriniä
Ehdotuksia muiksi ainesosiksi:
- chachua (porsaanlihaa)
- siitakesieniä
- kevätsipulia
- pak choita
- soba-nuudeleita
- ituja
- retiisejä
- mustia seesaminsiemeniä
- shoyu tamago (soijakastikemunia)
Valmistusohje:
- Kuori ja siivuta valkosipulit, inkivääri ja chili.
- Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Anna ramenin kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä tunnin ajan.
- Siivilöi ramenkeittopohja. Kuumenna se ja kaada lihan, käsiteltyjen vihannesten ja keitettyjen sobanuudeleiden päälle.
- Koristele iduilla, retiiseillä, kevätsipulilla, sesaaminsiemenillä ja shoyu tamagolla.