Shoyu ramen

  • 5 annosta

INSPIRAATIO

2 suurta valkosipulinkynttä

30 g tuoretta inkivääriä

1 l Puljonki Kanaliemi

5 dl Puljonki Signature Porsas Fond

10 ml OSCAR Sienifondi tiiviste

½ punainen chili

45 ml soijakastiketta, vähäsuolaista

kalakastiketta

60 ml miriniä

Ehdotuksia muiksi ainesosiksi:

  • chachua (porsaanlihaa)
  • siitakesieniä
  • kevätsipulia
  • pak choita
  • soba-nuudeleita
  • ituja
  • retiisejä
  • mustia seesaminsiemeniä
  • shoyu tamago (soijakastikemunia)

Valmistusohje:

  1. Kuori ja siivuta valkosipulit, inkivääri ja chili.
  2. Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Anna ramenin kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä tunnin ajan.
  3. Siivilöi ramenkeittopohja. Kuumenna se ja kaada lihan, käsiteltyjen vihannesten ja keitettyjen sobanuudeleiden päälle.
  4. Koristele iduilla, retiiseillä, kevätsipulilla, sesaaminsiemenillä ja shoyu tamagolla.