INTERNATIONAL CHEFS DAY

Keskiviikko, October 10, 2018

The World Association of Chefs Societies -järjestön organisoimaa kansainvälistä kokkipäivää vietetään 20. lokakuuta. Päivän tarkoituksena on kertoa lapsille terveellisen ruokavalion merkityksestä. Seuraavassa tarjoamme kokeiltavaksesi pari terveellistä ja lapsille maistuvaa reseptiä. Tarkempaa tietoa kansainvälisestä kokkipäivästä ja lisää reseptejä saat täältä.

Mama Italian terveelliset lihapyörykät

Lihapyörykät:

500 g vähärasvaista naudanjauhelihaa

250 g porkkanaa

2 sipulia

1 valkosipulinkynsi

1 kananmuna

4 rkl jauhoa

50 g OSCAR Kasvisliemi jauhe Luomu

½ nippua basilikan lehtiä (säästä varret kastikkeeseen)

Ragoût:

2 punasipulia

2 valkosipulinkynttä

1 kg tomaatteja

500 g lehtiselleriä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

50 ml OSCAR Kasvisfondi Luomu

1 dl vettä

tuoretta timjamia

½ nippua basilikan varsia hienonnettuna

suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

  1. Raasta porkkanat, sipuli ja valkosipuli hienoksi.
  2. Pane kasvikset, jauheliha, suola ja liemijauhe yleiskoneen kulhoon ja vaivaa pari minuuttia.
  3. Lisää loput ainekset ja jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi. Muotoile pyöryköiksi lusikan avulla.
  4. Paista pannulla kauniin ruskeiksi.

Valmistusohje:

  1. Leikkaa kasvikset isoiksi paloiksi ja hauduta pannulla oliiviöljyssä.
  2. Lisää hunaja, fondi, vesi, timjami ja basilikan varret. Anna hautua hiljalleen. Lisää vettä, jos kastike kuivuu liikaa.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla, kun kasviksissa on vielä vähän purutuntumaa. Lisää tarvittaessa myös fondia.
  4. Lisää lihapyörykät kastikkeen joukkoon ja anna hautua vielä 5–10 minuuttia.