Nestlé mukana tanskalaisessa ruokahävikkihankkeessa

Tiistai, August 21, 2018

Ruokahävikki on yksi tämän hetken ja varsinkin tulevaisuuden suurimmista haasteista. Maailmanlaajuisesti kolmasosa kaikesta ihmisravinnoksi tuotetusta ruoasta heitetään menemään. Pelkästään Tanskassa roskiin päätyy joka päivä melkein 2 000 tonnia ruokaa. Kaiken kaikkiaan maan ruokahävikki on 700 000 tonnia vuodessa.

Joukko Tanskan suurimpia yrityksiä (mukaan lukien Salling Group ja Nestlé Danmark), maan suurin ruokahävikkiä torjuva yhdistys eli Stop Spild Af Mad ja FødevareBanken-järjestö ovat päättäneet tehdä asialle jotain. Ne lanseeraavat yhdessä uraauurtavan yhteistyön, joka kulkee nimellä Danmark mod Madspild. Tarkoituksena on kannustaa sekä tanskalaiset kuluttajat että yritykset kamppailuun ruokahävikkiä vastaan.

”Ruokahävikki on osa Nestlén DNA:ta. Perustettiinhan yrityksemme 150 vuotta sitten nimenomaan torjumaan ruokahävikkiä. Maitoa meni siihen aikaan paljon hukkaan, mutta Nestlén valmistama kondensoitu maito säilyi pitkään. 1930-luvulla Brasilian hallitus pyysi meitä keksimään käyttöä maan kahviviljelmien ylijäämäpavuille. Vastauksemme oli Nescafé”, kertoo Henriette Kjær Schmidt.

Nestlé on jo vuosien ajan pyrkinyt ruokahävikin vähentämiseen lähes 500 tehtaallaan eri puolilla maailmaa. Yrityksen tietämystä hyödynnettiin myös kaksi vuotta sitten, kun World Resources Institute lanseerasi Kööpenhaminassa maailman suurimman yhteisen normiston ruokahävikin mittaamiseen.

Nestlé yhteiskunnassa