Nestlén tavoite: kaikki pakkaukset kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi

Keskiviikko, July 4, 2018

Nestlé on tänään julkistanut tavoitteensa, jonka mukaan kaikki sen pakkaukset ovat kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Omalta osaltaan Nestlé tähtää tulevaisuuteen, jossa sen muovisia tai muita pakkausmateriaaleja ei enää päädy kaatopaikalle tai roskaamaan ympäristöä. Yhtiön näkemys on, pakkausten aiheuttamien kielteisten ympäristövaikutusten vähentämiseen on kiireellinen tarve.

  • Muovijäte on yksi maailman vakavimmista kestävän kehityksen ongelmakohdista. Meidän täytyy yhdistää voimamme sen ratkaisemiseksi, sanoi Nestlén toimitusjohtaja Mark Schneider.
  • Yhtiönä olemme sitoutuneet löytämään entistä parempia ratkaisuja pakkausjätteen vähentämiseksi, uudelleenkäyttämiseksi ja kierrättämiseksi. Tahtotilamme on päästä pakkauksissa täydelliseen kierrätettävyyteen tai uudelleenkäytettävyyteen vuoteen 2025 mennessä, Schneider sanoi.

Nestlé keskittyy kolmeen avainteemaan: kierrätyskelvottoman muovin käytön lopettamiseen, korkeamman kierrätysasteisen muovin käytön edistämiseen ja pakkausmateriaalien yksinkertaistamiseen.

Osana kierrätystaloussitoumustaan Nestlé:

  • Toimii aktiivisesti hyvin toimivien keräys-, lajittelu- ja kierrätysjärjestelmien kehittämiseksi kaikissa toimintamaissaan.
  • Työskentelee kumppaneidensa ja toimialajärjestöjen kanssa kehittäen pakkausratkaisuja, jotka vähentävät muovin käyttöä ja edistävät kierrätystä. Tavoittena on myös löytää uusia ratkaisuja muovijätteen poistamiseksi.
  • Merkitsee muovipakkauksiinsa tietoa parhaasta tavasta hävittää pakkausmateriaali.
  • Edistää kierrätysmuovien markkinaa lisäämällä kierrätysmuovien osuutta omissa pakkausissa.

Nestlé haluaa sitoumuksellaan estää pakkausmateriaalin päätymisen jätteeksi jokiin, järviin ja meriin.

Saksalaisen vapaan demokraattisen puolueen (FDP) europarlamenttiedustaja Gesine Meissner toteaa Nestlén sitoumuksen olevan oikea askel oikeaan aikaan:

  • Ympäristöön päätynyt muovijäte on haaste, jonka ratkaisemiseen tarvitaan teollisuuden, poliitikoiden ja kuluttajien maailmanlaajuinen, kokonaisvaltainen tuki. Pyrkimys sataprosenttiseen kierrätettävyyteen ja uudelleenkäyttöön vuoteen 2025 mennessä auttaa muovijäteongelman hallinnassa. Sitoutuminen infrastruktuuriratkaisujen löytämiseen on olennaista tässä maailmanlaajuista toimintaa vaativassa asiassa, Meissner sanoi.

Lue lisää Nestlé yhteiskunnassa