News

Scandic halusi hienot kastikkeet

Torstai, September 27, 2012

Suomen Scandic-hotellien tuotekehityksestä vastaava keittiömestari Jari Ervasti otti yhteyttä Puljonkiin, ja ehdotti kastikkeiden toimittamista Scandicin Pohjoismaissa toimiviin hotelleihin.
Suomen Scandic-hotellien tuotekehityksestä vastaava keittiömestari Jari Ervasti otti taannoin yhteyttä Puljonkiin.
– Kiinnostaisiko kehittää huippulaadukkaat kastikkeet Pohjoismaissa toimivien hotelliemme ravintoloiden käyttöön?
 
Toivelistalla oli Scandicille räätälöidyt pippuri-, punaviini- ja bearnaisekastikkeet ilman lisäaineita ja makuparanteita.
– Asiakkaamme tiesi tarkkaan, millaista laatua piti tavoitella.
– Haasteemme oli toteuttaa tuotannossa nämä pieninäkin määrinä hyvin vaativat kastikkeet omine valmistustapoineen ja makuvivahteineen, sanoo Puljongin keittiömestari Timo Melto.
 
Monen mestarin yhteistyötä
 
Puljongin omien keittiömestareiden ja Jari Ervastin lisäksi tuotekehitykseen tehtaalla osallistuivat Henrik Severin, Fredrik Frosthammer ja Rene Folden – Ervastin kollegat Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Teimme yhdessä todella laatutietoista ja tarkkaa työtä. Pippurikastikkeeseen viimeistelyyn käytimme säästelemättä brandyä ja madeiraa antamaan täyteläistä makua. Punaviinikastikkeen pohjaksi suunnittelimme uuden demi-glacen ja tiivistimme runsaasti punaviiniä. Bearnaisekastikkeen hienoa makua haimme poistamalla makeutta ja lisäämällä happoisuutta. Tuore rakuuna antaa maulle viimeisen silauksen.
 
Kuinka onnistuimme?
Käy maistamassa Scandicin ravintoloissa!
 
kastike tuotekehitys
Tuotekehitys on haastavaa – mutta myös hauskaa – työtä. Henrik Severin kaataa voisulaa, Fredrik Frosthammer kannustaa.