Stroganoffkastike

Klassinen Stroganoffkastike jossa täyteläinen, voimakas ja hapokas paprikan aromi. Käytetään sellaisenaan tai jatkettuna esimerkiksi Beef Stroganoffin tai Gulassikeiton raaka-aineena.
  • 10 annosta

HÄRÄN SISÄFILEETÄ JA STROGANOFFKASTIKETTA

Ainekset:
1,2 kg naudan sisäfileetä
öljyä
kirkastettua voita
0,2 dl Puljonki Häränhäntä Jus
1 litra Stroganoffkastiketta
1,2 kg paprika-, sipuli-, sienipaistosta
150 g smetanaa
150 g suolakurkkukuutioita
0,5 dl hienonnettua persiljaa
 
Valmistus:
Grillaa puhdistettuun härän sisäfileeseen väri. Kypsennä sisäfilee matalassa lämmössä 54 asteiseksi sisälämpötilaltaan (90 asteinen uuni).
Anna lihan tasaantua noin 10 minuuttia huoneenlämmössä peitettynä liinoilla ja alumiinifoliolla.
Keitä lihan tasaantuessa 0,5 l Häränhäntä Jusia kasaan niin, että jäljellä on vain 0,2 dl. Lisää 2 tl suolaa ja 1 tl rouhittua
mustapippuria.
Napeeraa häränsisäfilee kuumalla pannulla Häränhäntä Jusilla ja
leikkaa liha annospaloiksi.
Kuumenna Stroganoffkastike ja nosta kastike lautaselle.
Lisää sisäfileen annospalat, paprika- sipuli paistosta, smetanaa
ja suolakurkkukuutiot. Koristele persiljalla ja tarjoile lohkoperunoiden
kera.

GULASSIKEITTO

Ainekset:
0,6 kg perunakuutiota
0,3 kg paprikasuikaletta
0,3 kg sipulisuikaletta
0,3 kg ylikypsää naudanlihaa kuutioina
5 kpl valkosipulinkynsiä
1 tl kuivattua chilipippuria rouhittuna
0,5 dl öljyä
1 litra Stroganoffkastiketta
1 litra Puljonki Lihalientä
150g smetanaa
suolaa ja kuminaa tarvittaessa mausteeksi
 
Valmistus:
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit kuultavan kirkkaiksi, lisää paprika ja anna kuulottua noin 3 minuuttia.
Lisää perunakuutiot ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
Lisää lihaliemi, Stroganoff-kastike ja ylikypsä naudanliha.
Hauduta gulassikeitto kypsäksi hiljakseen kiehuen.
Tarjoile Gulassikeittoa smetanan kanssa.

PAPRIKA-, SIPULI-, SIENIPAISTOS

Ainekset:
0,5 kg punaista paprikaa suikaleina
0,5 kg keltasipulia suikaleena
0,5 kg herkkusieniviipaleita
5 kpl valkosipulinkynttä viipaleina
suolaa
mustapippuria
0,5 dl öljyä kuullotukseen
 
Valmistus:
Kuumenna paistinpannu kuullota sipulit sekä valkosipulit kauniin ruskeiksi ja siirrä GN astiaan.
Kuullota paprikat napakan kypsiksi ja siirrä GN astiaan.
Kuullota herkkusieniviipaleet kauniin ruskeiksi ja siirrä GN astiaan. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna paistos uunissa juuri ennen tarjoilua.

TSAARI NIKOLAIN JAUHELIHARUUKKU

Ainekset:
1,5 kg naudan jauhelihaa ruskistettuna
1 litra Stroganoffkastiketta
1 litra Banquet Tumma kastikepohjaa
1 litra vettä
0,5 l Cheddarjuustokastiketta
0,3 kg Paholaisen hilloa
suuria uuniperunoita
jäävuorisalaattia
 
Valmistus:
Sekoita Banquet tumma kastikepohja ja vesi. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää joukkoon Stroganoffkastike.
Lisää kastikkeeseen ruskistettu jauheliha ja hauduta kastiketta 10–15 minuuttia.
Annostele kastike ruukkuihin ja lisää Cheddarjuustokastiketta kastikkeen pinnalle. Laita ruukut paahtouuniin ja anna
Cheddarjuustokastikkeen ruskistua hiukan.
Nosta ruukut lautaselle, lisää jäävuorisalaatti, paholaisen hillo ja suuret uuniperunat. Koristele ruukut persiljalla.