Sienifondi tiiviste

  • 10 annosta

PORSAANKYLKEÄ, ROSMARIINI JA SIENIÄ

Porsaankylkeä sienikastikkeella

 

1,5 kg porsaan kylkeä ilman kamaraa
20 g OSCAR Sienifondi, tiivistettä
10 g rosmariinia
mustapippuria
 
Valmistus:
1. Pakkaa isoja paloja porsaankyljestä vacumkoneella tyhjiö muovipussiin, lisää
1/2 dl Sienifondi tiivistettä, rosmariini ja mustapippuria
2. Kypsennä uunissa 76 °C: ssa 22 tunnin ajan.
3. Anna sianlihaa jäähtyä pakkauksessa ja leikkaa se halutuiksi palasiksi.
4. Paista porsaanliha palat ja tarjoile paistettuja perunoita, sieniä sekä Italialaista rosmariinikastiketta.
 
 

ITALIAN ROSMARIINIKASTIKE

Italian rosmariinikastike

25 g voita
15 g tomaattipyreetä
20 g kuivattua rosmariinia
1 rkl balsamiko etikkaa
1 litra vettä
40 g OSCAR Vasikanfondi tiivistettä
30 g tärkkelystä
 
Valmistus:
1. Sulata voi ja anna sen kuohua ylös
2. Lisää rosmariini, tomaattisose, balsamiko etikka ja kuullota miedolla lämmöllä, niin että ne ovat lämmenneet kauttaaltaan.
3. Lisää vesi ja lihaliemi ja kiehauta
4. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä ja mausta pippurilla.

PERUNARÖSTI, PEKONIA JA SIENIÄ

Perunarösti, pekonia ja sieniä

1 kg uuniperunoita
200 g paistettua pekonia
1 dl kermaa
2 munaa
50 ml OSCAR Sienifondi tiivistettä
1 tl timjamin oksa
 
Valmistus:
1. Raasta perunat ohuiksi suikaleiksi
2. Paista pekoni kuutiot rapeaksi
3. Sekoita keskenään kerma, kananmunat ja Sienifondi tiiviste ja lisää raastetut perunat sekä pekonikuutiot.
4. Lisää perunarösti massa pellille jossa leivinpaperi ja paista kullanruskeaksi uunissa 200 °C: ssa noin 30 minuuttia
5. Perunaröstin päälle voi lisätä eri täytteitä ja kääriä rullaksi tai leikata pienemmiksi paloiksi ja lämmittää
pannulla.

SIENIEMULSIO

Sienifondi

3 (pastöroitua) munanvalkuaista
0,5 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
3 dl kasvisöljy
40 g OSCAR Sienifondi tiivistettä
0,5 dl vettä
 
Valmistus:
1. Sekoita munanvalkuaiset, suolaa, sitruunamehua ja Sienifondi tiiviste. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella noin 30 sekuntia
2. Lisää öljy vähän kerrallaan ja voit säätää emulsion paksuutta vedellä niin että emulsiosta tulee kuin majoneesi.
3. Lisää paistettuja sieniä, jos haluat lisää täyteläisyyttä.