Paahdettu Kana Fond

Puljongin paahdettu kana fond on valmistettu alusta saakka tuoreista, parhaista ja luonnollisista raaka-aineista. Fondia on keitetty miedolla lämmöllä pitkään hauduttaen. Fondi siivilöidään ja haihdutetaan täyteläisen tiiviiksi.
  • 10 annosta

KANANPOIKAA HUHTASIENIKASTIKKEESSA, CONFIT JA SELLERIÄ

kanaa sienikastikkeessa, confit ja selleriä

 

Confit broilerin reisistä ja paistetuista rintapaloista:
5 broileria
4 timjaminoksaa
1 valkosipulinkynsi
2 laakerinlehteä
350 g ankanrasvaa
 
Huhtasienikastike:
6 g kuivattuja huhtasieniä
15 g kuivattuja mustatorvisieniä
50 g salottisipulia
4 dl punaviiniä
8 dl Puljonki paahdettua kana fondia
2 timjaminoksaa
 
Lisukkeeksi:
1 juuriselleri
Ankanrasvaa
10 kevätsipulia
20 koristekrassin vartta
 
Valmistusohje:
Irroita broilereista reidet, siivet ja rintapalat erilleen. Sekoita suola, timjami, valkosipuli ja laakerinlehdet keskenään ja kääntele reisi- ja siipipalat seoksessa. Anna maustua 12 tuntia. Keitä reisi- ja siipi-palat mureiksi ankanrasvassa ja anna jäähtyä. Nosta kattilasta juuri ennen tarjoilua ja paista rapeiksi tilkassa ankanrasvaa.
 
Liota huhtasienet ja mustatorvisienet kylmässä vedessä ja huuhtele huolellisesti. Kuullota sienet vähässä ankanrasvassa yhdessä salottisipulin kanssa. Lisää punaviini ja haihduta puoleen. Lisää paahdettu kanafondi ja keitä puoleen. Mausta ennen tarjoilua tuoreella timjamilla, suolalla ja pippurilla.
 
Kypsennä rintapalat luineen uunissa 180 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota lihat luista. Paista palat nahkapuolelta rapeiksi juuri ennen tarjoilua.
 
Kypsennä kokonaista selleriä suolapedillä 175 asteessa noin kaksi tuntia tai kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä, murra pienemmiksi paloiksi ja paista palat rapeiksi ankanrasvassa. Paista kevätsipuli tummaksi tilkassa ankanrasvaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Koristele annos koristekrassilla.

PAISTETTUJA KANAN REISIÄ, ROSMARIINIA, RAKUUNAA JA VALKOSIPULIA

 

Paistettuja kananreisiä, rosmariinia, rakuunaa ja valkosipulia

Paistetut kananreidet:
5 kanan koipireisipalaa
2 rosmariininoksaa
2 timjaminoksaa
3 rakuunanoksaa
1 valkosipulinkynsi
Suolaa ja pippuria
0,5 dl oliiviöljyä
1 kg jauhoisia perunoita
60 g OSCAR-kanafondia, tiiviste
Persiljaa
 
Rosmariiniliemi:
5 dl Puljonki paahdettua kana fondia
1 dl valkoviiniä
Rosmariinia, rakuunaa ja valkosipulia
 
Valmistusohje:
Sekoita yrteistä, valkosipulista, suolasta, pippurista ja oliivi-öljystä tahna ja levitä se kanapaloille.
Paista ritilällä 180 asteen lämpötilassa 35 minuuttia.
Keitä perunat kypsiksi persiljanoksilla ja kanafonditiivisteellä maustetussa vedessä. Muhenna kypsiä perunoita kevyesti haa-rukalla, kääntele kanan paistorasvassa ja grillaa 220 asteessa 10 minuuttia.
 
Lisää mausteet valkoviinin joukkoon, keitä kasaan ja lisää paahdettu kanafondi. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.