Merirapu Fumet

Puljonki Merirapu Fumet on valmistettu perinteisesti luonnollisista ja parhaista raaka-aineista. Merirapu Fumeta on keitetty tasaisesti miedolla lämmöllä. Fumet on siivilöity ja haihdutettu kokoon. Näin on syntynyt ihastuttava Merirapu Fumen hie-nostunut, täyteläinen ja puhdas aito maku. Merirapu Fumesta syntyy vaativimmat kastikkeet, keitot ja muhennokset.
  • 10 annosta

Meriraputartar, kurkku-merileväsalaatti ja kylmä hummericonsommé

meriraputartar, merileväsalaatti, hummericonsomme

Meriraputartar:
10 kokonaista merirapua
suolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
 
Hummericonsommé:
4 dl Puljonki Merirapu Fumeta
1 liivatelehti
suolaa ja pippuria
 
Lisukkeeksi:
1 kurkku
suolaa
5 g kombu-levää
0,2 dl vettä
0,2 dl kuivaa sakea
100 g säilöttyä avomaankurkkua
30 g erilaisia merileviä
4 g tilliä
 
Valmistusohje:
Kuori meriravun pyrstöt ja pane ne irrallisina pakastimeen 12 tunniksi. Sulata meriravun pyrstöt ja hienonna karkeasti veitsellä. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tilkalla hyvää oliiviöljyä.
Kiehauta merirapu fumet. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna liivatelehden pehmentyä kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja anna liivatelehden sulaa valmistamasi consommén joukkoon. Laita consommé kylmään. Vatkaa ennen tarjoilua kevyesti, jotta hyytelörakenne rikkoutuu.
Kuori kurkku, leikkaa se 3 mm:n viipaleiksi ja ripottele päälle suolaa. Kiehauta kombu-levä, vesi ja sake. Anna jäähtyä. Marinoi kurkkuviipaleita sakeliemessä 2 tuntia. Kuutioi säilykekurkut.
Koristele annokset tillillä, marinoiduilla kurkuilla, merilevillä ja säilykekurkkukuutioilla.

Paistettua piikkikampelaa ja hummeriviilokki

piikkikampelaa ja hummeriviilokki

 

Hummeriviillokki:
4 dl Puljonki Merirapu Fumeta
2 dl kermaa
50 g voita
100 g pilkottua hummerinlihaa
0,5 dl Puljonki kalalientä
 
800 g piikkikampelafileitä tai muuta kiinteälihaista kalaa
50 g kirkastettua voita
2 timjaminoksaa
2 valkosipulinkynttä
 
Lisukkeeksi:
300 g hummerin pyrstölihaa
30 rakuunanlehteä
 
Valmistusohje:
Keitä merirapu fumeta kokoon, kunnes sitä on 2 dl. Lisää 2 dl kermaa. Keitä kokoon, kunnes kastiketta on 3 dl. Viimeistele kastike voilla ennen tarjoilua. Lämmitä hummerinliha kalaliemessä ja valuta se. Kääntele hummerinliha kastikkeessa ennen tarjoilemista.
Paista piikkikampelafileet kirkastetussa voissa timjamin ja valkosipulin kera.
Paista hummerinpyrstöt yhdessä piikkikampelan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele annokset irtonaisilla rakuunan-
lehdillä.