Lisää makua kalaruokiin

Kirjolohta, pekonia ja tomaattikastiketta
  • 10 annosta

Kirjolohta, pekonia ja tomaattikastiketta

Ainekset
800 g kirjolohifileetä
150 g pekonia (10 viipaletta)
 
Kastike
4 dl kuohukermaa
1 litra Puljonki tomaattikastiketta
30 g Oscar Kalafondi tiivistettä
50 g voita
1 dl hienonnettua ruohosipulia
 
Valmistus
Asettele pekoniviipaleet kirjolohen pinnalle.
Laita uuni paahtovastus asentoon. Laita kirjolohifilee uuniin ja paahda kovalla lämmöllä niin, että pekonit ruskistuvat. Käännä uunin lämpö miedolle ja kypsennä kala.
 
Kiehauta tomaattikastike ja kerma erikseen.
Lisää tomaattikastikkeeseen Kalafondi tiiviste ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita kastiketta tasaisesti, että voi imeytyy kastikkeeseen.
Viimeistele kastike hienonnetulla ruohosipulilla juuri ennen tarjoilua.
EHDOTUS LISUKKEEKSI
Tomaattiriisi
 
Ainekset
100 g silputtua sipulia
100 g voita
560 g riisiä
1,4 l vettä
40 g OSCAR Kasvisfondi tiivistettä
200 g tomaattikuutioita
70 g vihersipulia
 
Valmistus
1 Ota kattila ja kuullota sipulit voissa kunnes ne ovat täysin kirkkaita.
2 Lisää riisi, vesi ja kasvisfondi kattilaan, kiehauta.
3 Sammuta liesi, laita kansi päälle ja anna riisin vetäytyä kaksikymmentä minuuttia. On tärkeää, että kansi on kiinni, muuten vesi ei imeydy riisiin.
4 Vaihtoehtoisesti sekoita sipuli, riisi, vesi ja fondi GN-astiaan, peitä kannella tai alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
5 Koristele riisi tomaattikuutioilla ja kevätsipulilla.