Häränhäntä JUS

Puljonki Häränhäntä Jus on valmistettu tuoreista, parhaista ja luonnollisista raaka-aineista. Häränhäntä Jus on kiehunut rauhallisesti miedolla lämmöllä. Jus on siivilöity ja sitä on haihdutettu tiiviiksi. Väri on kauniin ruskea ja koostumus on kevyt. Häränhäntä Jusin maku on puhtaan lihaisan intensiivinen ja monivivahteisen täyteläinen. Häränhäntä Jusia voidaan käyttää monipuolisesti kastikkeissa, padoissa ja muissa liharuuissa.
  • 10 Annosta

HÄRÄHÄNTÄÄ, JUUREKSIA, HERAA, KARHUNLAUKKAA JA RUSKISTETTUA VOITA

Häränhäntää, juureksia, heraa, karhunlaukkaa ja ruskistettua voita

 

2 kg häränhäntiä (kokonaisia)
2 l vettä
5 dl omenamehua
1 l Puljonki Häränhäntä Jusia
200 g voita
400 g luonnonjogurttia
 
Lisukkeeksi:
400 g punajuuria
500 g mustajuuria
400 g keskikokoisia porkkanoita
30 g laardia (suolattua ja maustettua)
1 dl Puljonki kanalientä
0,3 nippua kirveliä
0,2 nippua kiinansipulia
20 g karhunlaukkakapriksia
 
Valmistusohje:
Ruskista häränhäntiä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia. Kaada rasva pois. Keitä häränhännät kypsiksi veden, omenamehun ja häränhäntä jusin seoksessa. Kun ne ovat kypsiä, nyhdä liha irti pitkinä ohuina suikaleina.
Siivilöi kypsennysliemi harsokankaan läpi. Keitä kokoon, kunnes maku on oikea. Kuori vaahto pois jatkuvasti. Sulata voi pannussa ja keitä sitä, kunnes väri on kullankeltainen ja maku pähkinäinen.
Siivilöi valmis voi, jotta rapea voiproteiini erottuu. Lisää se kastikkeen joukkoon ennen tarjoilua. Valuta jogurtti harsokankaan läpi. Käytä kirkas nestemäinen hera kastikkeen maustamiseen.
Mausta kokoon keitetty kypsennysliemi heralla, kiteytyneellä voiproteiinilla ja ruskistetulla voilla. Keitä punajuuret kuorineen. Kuori ne ja leikkaa tikuiksi. Kuori mustajuuret ja ryöppää ne nopeasti. Kuivaa punajuuria, mustajuuria ja porkkanoita 70-asteisessa uunissa noin 12 tuntia. Ennen tarjoilua glaseeraa ja mausta juurekset kanaliemellä sekä laardikuutioilla.
Lämmitä liha ja mausta liha ruskistetussa voissa ennen tarjoile-mista. Koristele annokset silputulla kirvelillä, kiinansipulilla ja karhunlaukkakapriksilla.

PIHVI, SAVUSTETTUA LUUYDINTÄ, SIENIÄ JA KRASSIA

 

Pihvi, savustettua luuydintä, sieniä ja krassia

Mustikkaliemi:
20 g sokeria
1 dl mustikkaetikkaa
8 dl Puljonki Häränhäntä Jusia
3 rkl vihreää timjamiöljyä
 
Lisukkeeksi:
150 g herkkusieniä
40 g kuivattuja mustatorvisieniä
kirkastettua voita
suolaa ja pippuria
1 dl Puljonki kanalientä
0,5 ruukullista koristekrassia
0,5 ruukullista vesikrassia
5 g pakastekuivattuja mustikoita
20 g rapeita ruisleivänmuruja
30 g savustettua luuydintä (pakaste)
 
Naudanfilee:
1500 g naudanfilee (150 gramman pihveinä)
4 isoa valkosipulinkynttä
2 timjaminoksaa
50 g voita
öljyä
 
Valmistusohje:
Sulata sokeri vaaleaksi karamelliksi. Lisää mustikkaetikka ja keitä siirapiksi. Keitä häränhäntä jusia kokoon, kunnes maku on riittävän voimakas. Mausta mustikkaliemellä, suolalla ja pippurilla. Lisää timjamiöljy ennen tarjoilua.
Kuutioi herkkusienet. Anna kuutioiden hapettua huoneen-
lämmössä 3 tunnin ajan. Liota ja huuhtele torvisienet perusteellisesti. Paista herkkusienikuutiot pienessä määrässä kirkastettua voita. Ruskista torvisienet pienessä määrässä voita. Glaseeraa ne kanaliemellä. Kääntele torvisienet herkkusienikuutioiden joukkoon. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
Paista naudanfileepihvit medium-kypsiksi voissa. Mausta timjamilla ja valkosipulilla. Koristele annokset koristekrassilla, vesikrassilla, ruisleivänmuruilla ja mustikkaliemellä. Raasta lopuksi savustettu luuydin annosten päälle.