Fondi tiivisteet

100% MAKUA | 100% TÄYTELÄISYYTTÄ
  • 10 annosta

Voit

Sienivoi
250 g suolatonta voita
30 ml OSCAR Sienifondi tiivistettä
sienijauhetta
timjamia ja rosmariinia

– Lisää kuivattu sienijauhe, tuoretta hienonnettua timjamia tai rosmariinia
– Vatkaa huoneen lämpöinen voi ilmavaksi vaahdoksi ja lisää Sienifondi tiiviste.
– Tarjoile tuoreen leivän tai parsan kera.
– Tee sienivoista tanko tuorekelmun kera ja laita jääkaappiin.
– Sienivoi soveltuu hyvin paistettujen perunoiden kera.
 

Hummerivoi rulla
250 g suolatonta voita
30 ml OSCAR Hummerifondi tiivistettä
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna

– Pehmennä ja vaahdota huoneen lämpöinen voi, lisää Hummerifondi tiiviste ja raastettu sitruunan kuori.
– Laita voi tuorekelmulle ja tee voista kelmun avulla tanko. Solmi kelmun päät, niin että voista tulee kiinteä ja pyöreä tanko.
– Laita hummerivoi jääkaappiin ja anna jäähtyä, että voit leikata hummerivoista viipaleita.
 

Kana-persilja tuorejuustovoi
500 g suolatonta voita
1 puntti persiljaa
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
25 ml OSCAR Kanafondi tiivistettä

– Kuumenna puolet voista 62 asteiseksi ja lisää hienonnettu persilja. Anna voin jäähtyä ja välillä sekoittaen.
– Sekoita persiljavoi ja loput huoneenlämpöisestä suolattomasta voista. Sekoita voiseosta puukauhalla kunnes voimassasta tulee ilmavaa ja vaahtomaista. Sekoita massaa ja lisää samalla pienissä erissä tuorejuusto ja Kanafondi tiiviste.
– Voit tarjoilla voin välittömästi tai laita voi tuorekelmulle ja tee voista kelmun avulla tanko. Solmi kelmun päät, niin että voista tulee kiinteä ja pyöreä tanko.
– Laita voi jääkaappiin ja anna jäähtyä, että voit leikata voista viipaleita.

Voit myös pakastaa voin.
 

 

Yrttikuorrutus kalalle tai karitsalle

200 g kuivatettua vaalea leipää paloina
2 rkl dijon sinappia
50 g suolatonta voita
30 ml OSCAR Fondi tiivistettä vallintasi mukaan
0,5 punttia yrttejä

– Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
– Laita massa kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse 30 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkappiin kovettumaan.
– Leikkaa yrttikuorrutuslevy sopiviksi paloiksi. Laita yrttikuorrutus pala raaka-aineen päälle ja kuorruta uunissa tai kaasupolttimella.

KYLMÄT SALAATINKASTIKKEET

Perus öljy-etikkakastike
1 dl etikkaa (voi vaihdella etikkaa kastikkeen käyttötarkoituksen mukaan)
2 tl Dijon -sinappia
1 tl hunajaa
2 dl viinirypäleöljyä (voit käyttää oliivi- tai rypsiöljyä)
20 g OSCAR Fondi tiivistettä valintasi mukaan

– Sekoita etikka, sinappi ja hunaja.
– Lisää öljy ohuena nauhana ja mausta fondi tiivisteellä

Kokeile muun muassa, seuraavat vaihtoehdot:
- OSCAR Kanafondi, keitetty kananmuna, suolakurkkua ja kaprikset. Kylmänä kastikkeena höyrytetylle artisokalle.
- OSCAR Kalafondi, granaattiomena, lime ja korianteri esim. Savustetulle miekkakalalle.
- OSCAR Sienifondi, sitruuna, kirveli ja karkea sinappi soveltuu hyvin vihreälle salaatille jossa paistettuja sieniä.
- OSCAR Ankkafondi, kevätsipuli, mirin ja tumma siirappi soveltuu paistetulle ankansydämelle.

Perus emulsio
3 kpl (pastöroitua) munanvalkuaista
(0,5 tl suolaa)
2 rkl sitruunamehua
3 dl kasvisöljyä
0,5 dl vettä

Perusmajoneesi
3 kpl (pastöroitua) munanvalkuaista
1 tl Dijon -sinappia
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja juuri jauhettua pippuria
4 dl kasvisöljyä

Emulsion ja majoneesin prosessit
Lisää esimerkkejä maustetuista majoneeseista:
- OSCAR Kanafondi, curry mauste, paprikajauhe ja mango kuutiot. Käytä voileipään.
- OSCAR Kasvisfondi, savupaprika, valkosipuli, ruohosipuli. Käytä dippikastikkeena
- OSCAR Kalafondi, mäti ja Wasabi. Käytä raakaan tai graavikalaan.
- OSCAR Hummerifondi, tomaattisose, tilli ja katkaravut. Käytä halkaistulle briossille.
- OSCAR Vasikkafondi, piparjuuri ja sinappi. Käytä keitetylle vasikanlihalle tai ankalle.
- OSCAR Kalafondi, parmesaani, valkosipuli, sitruunamehu ja Dijon -sinappi. Käytä Caesar-salaatille.

Voit myös valmistaa kastikkeita rahkasta, tuorejuustosta ja jogurtista.

VINKKEJÄ

Fondilla maustaminen ja keittäminen:
Sekoita lihapalojen joukkoon fondi tiivistettä ja anna maustua. Lisää fondi tiivistettä myös keitinveteen. Laita maustetut lihapalat kiehuvaan maustettuun veteen. Kuori verivaahto pois, saat kirkkaan keitinveden.
Käytä 30 ml fondi tiivistettä / litra vettä.

Lihan suolaaminen ja mureuttaminen
Mureuta kalkkunan rinta- tai vasikanliha, voit korvata suolan OSCAR Fondi tiivisteellä, saat lisää makua lihan suolaantumisen aikana.

Resepti lihan suolaamiselle ja maustamiselle OSCAR Fondi tiivisteellä:

10 g suolaa ja 40 ml fondi tiivistettä
40 g sokeria
1,5 l vettä

Sous Vide
Vakuumi kypsennyksessä varmistetaan aina täydellinen kypsyys ja maku.
Lisäämällä Oscar fondi tiivistettä kypsennykseen, voimme varmistaa maun imeytyvän tasaisesti ja näin korostaa raaka-aineen omaa makua.
Perussääntö: Raaka-aineen painosta lasketaan 3 prosenttia fondi tiivistettä joka lisätään vacuum pussiin mausteeksi.
(1 kg lihaa = 30 g Oscar fondi tiivistettä).

Marinadit
Lihojen marinoiminen ennen kypsentämistä antaa lihalle täyteläisemmän maun yksinkertaisti ja helposti.
Voit valmistaa marinadia, joka perustuu happamiin maitotuotteisiin, öljyihin, etikkaliemiin, mausteisiin ja viimeistele marinadia sopivalla Oscar fondi tiivisteellä.

Glaseeraus / lasitus
Lasitusta voidaan käyttää prosessin aikana mm. uunissa tai grillissä. Muistathan varautua, jos sinulla on sokerinen marinadi, se palaa helposti korkealla lämmöllä.
Voit myös halutessasi tehdä “Glazen”, jota käytetään lihan seisoessa/levätessä.

Maustaminen Oscar fondi tiivisteillä
Voit lisätä fondi tiivistettä lihapulla-, frikadelli- tai hampurilaispihvimassaan. Fondi tiiviste soveltuu erinomaisesti tartarpihvien maustamiseen. Lisäksi kalamureke saa OSCAR Kalafondi tiivisteestä täyteläisyyttä.
Keitetyt tai uunissa kypsennetyt kasvikset saavat lisää täyteläistä makua. Sekoita tilkka öljyä ja Kasvis- tai Aasialaista fondia ja lisää seos siivilöityihin keitettyihin kasviksiin ja näin sinulla on lisäkkeeksi tai salaatin sekaan raikkaat täyteläiset kasvikset.

Tietysti saat lisää makua OSCAR Fondi tiivisteillä keittoihin ja kastikkeisiinkin.