Banquet kastikepohjat

Baquet kastikepohjat ovat täydellisiä perinteisille liharuoille.
  • 10 annosta

Poronkäristystä, perunagratiinia ja puolukkakastiketta

 

Poronkäristystä, perunagratiinia ja puolukkakastiketta

20 g kuivattuja herkkutatteja
5 g pakastekuivattuja mustikoita
40 g suolaa
Perunagratiini
1,2 kg perunoita
150 g voita
1,5 dl kermaa
suolaa ja pippuria
1 dl munankeltuaisia
Puolukkakastike
300 g pakaste puolukoita
1 l OSCAR Banquet Tumma Kastikepohja
1 l vettä
300 g leipäjuustoa tai halloumia
öljyä
10 g pakastekuivattuja puolukoita
 
VALMISTUS
Ruskista poronliha ja paista roséksi 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Anna lihan vetäytyä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
 
Jauha kuivatut herkkutatit, suola ja pakastekuivatut mustikat hienoksi jauheeksi. Mausta liha herkkutattisuolalla.
 
Keitä perunat kypsiksi. Soseuta voin ja kerman kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita munankeltuaiset perunapyreen joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa,
kunnes pinta on kullanruskea.
 
Kuumenna 1 litra tummaa kastikepohjaa johon on lisätty 1 litra vettä ja 300 g pakastepuolukoita. Painele tiheän siivilän läpi kastike. Kuutioi juusto ja paista rapeaksi öljytilkassa. Lisää juusto ja
kuivatut puolukat kastikkeeseen ennen tarjoilemista.

 

Lihapullat kermakastikkeessa

 

Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat
1 tl Oscar Härkäfondi tiivistettä
0,5 dl vaaleaa leipäraastetta
2 dl kermaa
1 dl sipulikuutiota
1 rkl voita
500 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,25 tl maustepippuria
0,25 tl valkopippuria
 
Kermakastike
3 l OSCAR Banquet Tumma Kastikepohja
1,5 l vettä
1,5 l kasvisrasva kermaa
15 kpl maustepippuria
3 laakerinlehteä
 
VALMISTUS
Herkulliset lihapullat:
Sekoita leipäraaste, Oscar härkä fond ja kerma kulhossa.
Anna turvota hetki. Kuori ja hienonna sipuli.
Ruskista sipulisilppu kevyesti rasvassa pannulla ja anna jäähtyä ennen murekeseokseen lisäämistä.
 
Lisää muut aineet ja vaivaa murekemassa tasaiseksi.
Tee taikinasta kostealle työlaudalle pari tankoa ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele kostein käsin pyöryköiksi.
Paista pyörykät voissa pannulla pienissä erissä kauniin ruskeiksi.
 
Kermakastike:
Sekoita kaikki ainekset ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä kastiketta 2–3 minuuttia ja siirrä kastike lieden reunalle
tasaantumaan noin 5 minuutiksi.
Idea: voit maustaa kastiketta esimerkiksi anjoviksella,
sinihomejuustolla tai sinapilla.
 
Vinkki:
Tarjoa lihapullat tai pannupihvit paistetun sipulin,
kermakastikkeen ja paistettujen perunoiden sekä
suolakurkkujen kera.

 

Vasikan rintaa vaaleassa kastikkeessa ja kesän kasviksia

Vasikanrintaa, vaaleaa kastiketta ja kasviksia

2 kg kypsää vasikan rintaa
1 l OSCAR Banquet Vaalea Kastikepohja
5 dl vettä
30 ml OSCAR Vasikanfondi tiivistettä
20 kpl porkkanoita
20 kpl vihreitä papuja
20 kpl vihreää parsaa
10 kpl valkeata parsaa
500 g sokeriherneitä
150 g voita
1 puntti rakuunaa
2 kg keitettyjä perunoita
 
VALMISTUS
Keitä vettä, vaaleaa kastikepohjaa ja vasikanfondi tiivistettä noin 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä.
 
Leikkaa kypsä vasikanrinta 3x3x3 cm kuutioksi ja kuumenna lihapalat kastikkeessa.
 
Valmistele kasvikset ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Kuullota kasvikset voissa, niin että jäävät hiukan napakoiksi. Tarjoile hienonnetun rakuunan ja
keitettyjen perunoiden kanssa.