ÄYRIÄISSPAGETTI
Ainekset:
3 hienonnettua salottisipulia
6 hienonnettua valkosipulin kynttä
200 g voita
2 dl valkoviiniä
1/5 dl OSCAR Kalafondi tiivistettä
1/5 dl OSCAR Aasialainen Fondi tiivistettä
2 kg kuivattua linguine pastaa tai spagettia
1 sitruunan kuori ja mehu
4 kg katkarapuja, ravun pyrstöjä, simpukoita ja sydänsimpukoita hienonnettua persiljaa mustapippuria
Valmistus:
1. Paista salottisipulit ja valkosipulit voissa.
2. Keitä valkoviini ja Fondi tiivisteet niin, että jäljellä on 2 dl, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä linguine tai spagetti al denteksi. Kaada vesi pois ja höyryn kaikki kosteus pois
kunnolla. Lisää tiivistetty Fondi, sitruunan kuori ja mehu, sekoita hyvin.
4. Lisää simpukoita, katkarapuja ja ravun pyrstöt.
5. Viimeistele tuoreella hienonnetulla persiljalla sekä mustapippurilla ja tarjoile.
LOHTA TANG JA AASIAN EMULSIO
Ainekset:
10 palaa lohta à 60 g
Seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen
3 pastöroitua munanvalkuaista
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
40 g OSCAR Aasialainen Fondi tiivistettä
tiivistettä
3 dl öljyä
1/2 dl vettä
500 g sieniä
2 dl soijaa
25 g ruokosokeria
300 g Wakame-merilevää
30 Uunissa kuivattua tai aurinkokuivattua tomaatttia
Valmistus:
1. Pyörittele lohipalat seesaminsiemenissä ja paista ne öljyssä
2. Sekoita valkuaiset, suola, sitruuna ja Fondi tiiviste.
3. Lisää öljyä vähän kerrallaan, kunnes saat haluamasi paksuuden emulsioon.
4. Paista sienet kullanruskeaksi öljyssä, lisää soijakastike ja sokeri, anna kiehua kunnes sienet ovat imeneet soijan.
5. Tarjoile lohi kuumana tai kylmänä, lisänä sieniä, kuivattuja tomaatteja herkullista merilevää ja Aasian emulsiota.