Aasialainen BBQ ja Grill

Kesän kuumimmat aasialaiset BBQ ja grilliherkut loihdit OSCARin Aasialainen Fondi-tiivisteellä.
  • 10 annosta

Aasian Gazpacho

aasian gazpacho

Ainekset
2 litraa Puljonki Luumutomaattikastiketta
8 kpl grillattua paprikaa
4 kpl kurkkua
400 g vaaleata leipäraastetta
2 kpl valkosipulin kynttä
60 ml OSCAR Aasialainen Fondi tiivistettä
2 dl oliiviöljyä
10 oksaa tuoretta korianteria
 
Valmistus
• Leikkaa kasvikset kuutioiksi. Sekoita kuutioidut kasvikset ja valkosipuli Luumutomaattikastikkeeseen, puolet kurkusta sekä leipäraaste. Laita tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
• Lisää sitten OSCAR Aasialainen Fondi tiiviste ja oliiviöljyä.
• Kaada gazpacho lasiin yhdessä kuutioidun kurkun kanssa ja lisää hienonnettu korianteri.
• Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi grillattua leipää ja paistettuja katkarapuja.

Grillattu mustekala, marinoituja porkkanoita ja kaalia

mustekala bbq annos
3-4 kg mustekalaa (8 jalkaa)
4 litraa vettä
120 ml OSCAR Aasialainen Fondi, tiivistettä
 
Marinadi
80 ml OSCAR Aasialainen fondi tiivistettä
40 ml OSCAR Kalafondi tiivistettä
4 kpl lime
4 dl öljyä
2 tl jauhettua korianterin
siemeniä
2 valkosipulin kynsi
4 rkl savustettu paprika
 
Suolatut kasvikset
4 kpl porkkanoita
1/2 keräkaali
4 kpl paprikaa
1 dl riisiviinaetikkaa
50 g sokeria
20 ml OSCAR Kasvisfondi, tiivistettä
 
Valmistus
• Keitä mustekala 40 minuuttia vedessä jossa on OSCAR Aasialainen Fondia.
• Sekoita kaikki marinadin ainekset ja marinoi mustekalaa vähintään yksi päivä.
• Grillaa valutettu ja kuivattu mustekala 3-5 minuuttia kuumalla grillillä.
• Marinoi suikaloidut kasvikset sokerissa, riisiviinaetikassa ja kasvisfondi tiivisteessä.

Grillattua Aasialaista ankankoipea / rintaa ja mango-chutney

grillattua anakanrintaa

10 kpl ankanjalkaa tai rintaa
 
Marinadi
100 g tomaattipyreetä
100 g tummaa siirappia
1/2 kuppia riisiviinietikkaa
2 appelsiinin kuorta
1 dl OSCAR Aasialainen Fondi tiivistettä
2 dl mietoa kasvisöljyä
 
Leipä
0,75 l maitoa
50 ml OSCAR Kanafondi tiivistettä
5 kpl munaa
3 rkl oliiviöljyä
140 g maissiryyni (polentaa)
175 g maissijauhoa
 
Chutney
20 g inkivääriä
1 kpl mango, kypsä
0,2 dl omenaviinietikkaa
1 prk Puljonki Paholaisenhilloa
3-5 kpl kardemummaa
 
Valmistus
• Sekoita kaikki marinadin ainekset ja marinoi ankanjalkoja / rintaa vähintään 6 tuntia.
• Sekoita maito, kanaliemi, muna, öljy ja maissiryynit, lisää sitten maissijauhoa pienissä erissä.
• Paista leipää pannulla tai grillaa hiiligrillissä.
• Raasta inkivääri ja kuorittu mango astiaan, lisää sitten omenaviinietikka, Paholaisenhillo ja kardemumma.
• Tiivistä keittämällä haluttuun koostumukseen.

Grillattua ananasta ja Aasian karamellia

grillattua ananasta ja aasian karamellia

Ainekset
200 g sokeria
2 dl kermaa
25 g voita
50 ml OSCAR Aasialainen Fondi, tiivistettä
 
Valmistus
• Karamellisoi sokeri, lisää kerma pienissä erissä useita, kunnes neste on haihtunut.
• Lisää kuutioitu voi ja mausta OSCAR Aasialainen Fondi tiivisteellä.
• Jäähdytä ja tarjoile esim. grillatun ananaksen, marengin ja kookosjäätelön kanssa.