Ideoita grilliruokalistalle
Juurisellerikebab
Reseptin saat täältä
RUB
Rub eli kuivamausteseos on suolan, sokerin, mausteiden ja liemijauheen seos.
Perusreseptimme pohjalta voi luoda mitä mielikuvituksellisimpia makuyhdistelmiä.
Perusrub
50 g suolaa
100 g tavallista tai fariinisokeria
40 g OSCAR®-liemijauhetta oman valinnan mukaan
Sekoita ainekset esimerkiksi tehosekoittimessa ja pakkaa seos ilmatiiviiseen astiaan.
Hankaa rub-mausteseos grillattavaan ruokaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
Testaa seuraavia versioita ja tee omia kokeiluja:
Kalarub esimerkiksi grillattavalle tai savustettavalle lohelle
Perusrub OSCAR® Kalaliemi jauhe, 10 murskattua katajanmarjaa, 3 tähtianista, 1 kanelitanko, ½ appelsiinin kuori ja ½ sitruunan kuori
Naudanliharub esim. naudankylkiä varten
Perusrub OSCAR® Lihaliemi jauhe, 30 murskattua kaakaopapua ja 1 rkl savustettuja chilihiutaleita
Marinadit
Kypsennystä edeltävä marinointi on yksinkertainen tapa antaa lihalle makua.
OSCAR-fonditiivisteet soveltuvat marinadeihin erittäin hyvin. Tutustu niihin täällä
Kaikki kaksi reseptiä riittävät noin 3–5 lihakilon marinoimiseen. Niitä voi käyttää marinointiin, glaseeraukseen ja dippikastikkeena.
Aasialainen marinadi esimerkiksi ribseille
60 g OSCAR® Premium Valkoviini Reduktio
15 g OSCAR® Premium Sitruunatahna
35 g OSCAR® Aasialainen Fondi tiiviste
15 g jauhettuja korianterinsiemeniä
75 g hunajaa
Sekoita ainekset esimerkiksi vispilällä. Paksuutta voi tarvittaessa säätää vedellä.
Marinadi broilerille
40 g OSCAR® Paistettu Maku
100 g OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna
50 g OSCAR® Kanafondi tiiviste
200 g tomaattipyreetä
1 nippu tuoretta oreganoa hienonnettuna
1 dl vettä
Sekoita ainekset vispilällä. Säädä paksuutta vedellä.
Lohi ceviche
Reseptin saat täältä
Keitinliemi
Keittäminen on oiva keino valmistaa sekalaisia lihapaloja, joita ei saa nopeasti mureaksi. Vähärasvaiset lihapalat kuivuvat helposti kypsennyksen aikana.
BBQ-keitinliemi
70 g OSCAR® Paistettu Maku
6 dl BBQ-kastiketta
3 l vettä
1 dl omenaviinietikkaa
Kiehauta kaikki ainekset ja anna jäähtyä. Keitinliemen voi valmistaa etukäteen ja säilyttää viikon ajan. Tämä keitinliemi sopii hyvin ribsien, kasslerin, potkan tai kyljysten valmistamiseen.
Kanakeitinliemi
75 g OSCAR® Paahdettu Kanaliemi tahna
3 dl BBQ-kastiketta
3 l vettä
2 rkl kurkumaa
Kiehauta kaikki ainekset ja anna jäähtyä. Keitinliemen voi valmistaa etukäteen ja säilyttää viikon ajan. Tämä keitinliemi sopii hyvin viiriäisen, vasikan ribsien, kokonaisen broilerin tai kalkkunanrinnan valmistamiseen.
Glaseerauskastike
Mausteinen ketsuppi
500 g kuorittuja tomaatteja
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl kalakastiketta
2 dl osterikastiketta
2 dl makeaa chilikastiketta
20 g OSCAR® Kanaliemi jauhe
100 g inkivääriä
½ dl seesamiöljyä
1 nippu korianteria
1 tuore chili
Sekoita tomaatit, valkosipuli, kalakastike, osterikastike, makea chilikastike ja OSCAR® Kanaliemi jauhe keskenään. Keitä kokoon, kunnes koostumus on sopiva. Mausta raastetulla inkiväärillä, seesamiöljyllä, hienonnetulla korianterilla ja tuoreella chilillä.
Hunajainen glaseerauskastike
40 ml OSCAR® Aasialainen Fondi tiiviste
2 dl hunajaa
100 g siirappia
2 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
2 rkl kokonaisia fenkolinsiemeniä
4 rkl seesamiöljyä
40 g tomaattipyreetä
1 dl makeaa soijakastiketta
Sekoita kaikki ainekset vispilällä. Säädä paksuutta tarvittaessa vedellä. Käytä kastiketta marinointiin, glaseeraukseen ja dippikastikkeena.
Kasvis-BBQ?
Kaipaatko inspiraatiota vegaanisiin ja vegetaarisiin grilliruokiin? Hälsans Kök® tarjoaa hyviä kasvispohjaisia vaihtoehtoja grilliin. Tutustu koko tuotevalikoimaan täällä tai siirry suoraan inspiroiviin resepteihimme.
Grilli-ideoita kasvispohjaisista pihveistä
Grillatut hampurilaiset munakoison, zaaloukin ja säilöttyjen chilien kanssa
Vegaanista durumia, kebabia ja mausteista kastiketta
Vegaanisia hampurilaisia, karamellisoitua sipulia ja savustettua majoneesia