Fondi ja liemi käyttävät vastedes uusiutuvaa energiaa

Keskiviikko, June 29, 2022

Keitämme fondeja vuosittain yli 6 000 tonnista luita, vihanneksia ja yrttejä, mistä jää paljon orgaanista jätettä. Nestlé Professional on nyt allekirjoittanut ulkopuolisen kumppanin Nevelin kanssa sopimuksen biokaasulaitoksen rakentamisesta ja käyttämisestä Suomessa, jotta voimme muuntaa orgaanisen jätteen biokaasuksi ja valmistaa Puljonki® Signature -tuotteita 80-prosenttisesti uusiutuvalla energialla.

biokaasuksi puljonki signature nevel

Nestlé Professional on palvellut ammattilaismarkkinoita vuodesta 1991 alkaen laadukkailla fondeilla ja liemikuutioilla. Käytämme luonnollisia raaka-aineita pääasiassa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Valmistamme fondit niin kuin kokit itsekin – vain paljon suuremmassa mittakaavassa. Siksi Juuan tehtaamme tuottaa myös paljon orgaanista jätettä, jota voidaan käyttää biokaasun tuotantoon. Aloittaessamme yhteistyön Nevelin kanssa biokaasulaitoksen perustamiseksi tehtaaseen voimme jo vuodesta 2023 alkaen valmistaa Puljonki® Signature -tuotetta 80-85 -prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Biokaasun tuotannon jälkeen viljelijät voivat käyttää jäljelle jäävää jätettä biologisena lannoitteena.

biokaasuksi puljonki signature nevel

Todellinen panostus ilmastoon

Nestlé on maailman suurin ruoantuottaja, ja toimimme ympäri maailmaa. Se antaa meille sekä suuren vastuun että todellisen mahdollisuuden vaikuttaa. Teemme yhteistyötä tavarantoimittajien, viljelijöiden, kansalaisjärjestöjen, hallitusten ja teollisuuskumppaneiden kanssa ilmasto- ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi.
Tuotemerkkitasolla Hälsans Kök® -tuotemerkki, kasvipohjaisten lihavaihtoehtojen valikoima, on kestävän kehityksen matkalla ja saavuttaa hiilineutraaliuden vuoden 2022 loppuun mennessä.

Nestlén yleiset ilmastotavoitteet:

Nestlé on sitoutunut tieteeseen perustuvaan tavoitehankkeeseen ja laatinut yksityiskohtaisen ilmastosuunnitelman nettonollapäästöjen saavuttamiseksi koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä.

  • Olemme puolittaneet kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä.
  • Vuoteen 2050 mennessä saavutamme nettonollapäästöt. Net Zero tarkoittaa, että kasvihuonekaasuja ei tuoteta enempää kuin mitä ilmakehästä poistetaan.

Lisätietoa: Olemme matkalla kohti nettonollapäästöjä (nestle.fi)


Tietoja biokaasulaitoksesta

Laitoksen on määrä aloittaa toimintansa Q2 2023 ja tuottaa 19,5 GWh, josta 50 % on varattu Nestlé Professionalin tehtaalle. Pyrimme siis vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä noin 1 900 tonnilla vuodessa.
Biokaasulaitoksen rakennuttaa ja sitä käyttää energia-alan infrastruktuuriyritys Nevel, joka tarjoaa kehittyneitä tarkoitukseen sopivia ja tulevaisuudenkestäviä teollisuus- ja kunnallisia infrastruktuuriratkaisuja. Nevel on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen sivutuotteiden ja höyryntuotannon käsittelystä. Biokaasulaitos rakennetaan Juuan tehtaalle Pohjois-Karjalaan. Biokaasuvoimalasopimus on tärkeä askel Nestlé Professionalille, kuten Nestlé Professional Nordic Foodin toimitusjohtaja Paul den Dunnentoteaa.

"Allekirjoittamalla sopimuksen jatkamme ylpeinä kestävän kehityksen matkaamme ja tuemme Nestléin kunnianhimoista nettonollatavoitetta vuoteen 2050 mennessä" 


biokaasuksi puljonki signature nevel

Sopimusta allekirjoittamassa Juuassa Nestlé Professional Nordic Foodin toimitusjohtaja Paul den Dunnen ja Nevelin myyntipäällikkö Andrej Solovian.

 


 

Puljonki® Signature

  • Luita, vihanneksia ja yrttejä keitetään jopa 12 tuntia
  • Fondia redusoidaan jopa 80 %
  • Kaikkea tuotantoaa seurataan ja valvotaan
  • Kokit testaavat jokaisen erän maun
  • Sertifioinnit: ISO-9001, ISO-14001, ISO-45001 ja FSSC 22000
  • Pakkaus on FSC-sertifioitu.