Kalafileetä mustavalkosipuli- ja seesaminsiemenkuoressa sekä hernerisottoa

Seesaminsiemenillä maustetut kalafileet, vihreää hernerisottoa ja valkosipulilientä

    Ainekset ja menettely

    Ainesosat
     

    Kala

     

    Risotto

    • 100 g voita 2 salottisipulia kuutioina
    • 550 g arborioriisiä
    • 60 ml valkoviiniä
    • 120 ml OSCAR® Kalafondi tiiviste
    • 1 l vettä
    • 225 g hernepyreetä
    • 100 g parmesaaniraastetta
    • 1 rkl kermaa

    Liemi

     

    Koristeeksi

    • Tuoretta krassia
    • Kiehautettu sokeriherneet

    Valmistus
     

    1. Sekoita OSCAR® Premium Fermentoitu valkosipulitahna , inkivääri ja seesaminsiemenet hyvin keskenään. Levitä runsaasti kalafileille ja anna niiden marinoitua 30 minuuttia.
       
    2. Lämmitä sillä välin voi suuressa kattilassa ja kuullota salottisipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät mutta eivät saa väriä. Lisää riisi ja anna paahtua kevyesti. Lisää viini ja sekoita, kunnes suurin osa on haihtunut. Sekoita joukkoon OSCAR® Kalafonditiiviste ja kuumennettu vesi. Lisää kattilan lämmin liemikuutio, sekoita ja anna nesteen imeytyä. Lisää lihalientä, kunnes riisi on kypsää. Siirrä pois liedeltä, lisää sose, parmesaani ja kerma (tarvittaessa) ja kääntele.
       
    3. Paista kalafileitä pannulla 4-5 minuuttia molemmilta puolilta koosta riippuen tai kunnes ne juuri alkavat kuoriutua paksuimmasta osasta.
       
    4. Anna OSCAR® Premium Fermenteroivu valkosipulitahna, OSCAR® Kalafonditiiviste, tähtianis, inkivääri ja vesi. Hauduta, kunnes tunnet tuoksun. Säädä mausteet. Tarjoa risotto matalassa kulhossa ja lisää kalafilee päälle. Koristele krassinlehdillä ja sokeriherneillä. Lisää lopuksi lämmin valkosipuliliemi.

    Kokin vinkit
     

    • Saat ripauksen aaasialaisuutta lisäämällä chiliä ja tuoretta korianteria.
    • Kokeile valmistaa broilerinfileetä, porsaanpaistia, tofun tai lammasta tällä tavalla.
    • Ripottele pinnalle rapeaa salottisipulisilppuja antamaan suutuntumaa.