Paahdettu kukkakaali, herkkusieni-baba ganoush, kikpapuja ja granaattiomenaa

Kypsäksi paahdettu kukkakaali, sieni-baba ganoush, kikherneet ja granaattiomena ovat maukas kasviperäinen ruoka, joka sopii jaettavaksi

    Resepti ja menettely

    Ainesosat
     

    • 300 g kikpapuja yön yli liotettuina
    • 1,5 kg kukkakaalinnuppuja
    • 40 ml oliiviöljyä
    • 30 ml OSCAR® Kasvisfondi tiiviste
    • 50 g babypinaatinlehtiä
    • ½ nippua korianteria silputtuna
    • 2 sitruunaa, mehu
    • 1 granaattiomena ilman siemeniä

     

    Baba ganoush

    • 6 munakoisoa
    • 6 rkl tahinitahnaa
    • 3 valkosipulinkynttä puristettuna
    • 2 sitruunaa, mehu
    • 20 ml OSCAR® Sienifondi tiiviste
    • 80 ml ekstraneitsytoliiviöljyä

    Valmistus
     

    1. Keitä kikherneitä 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja kaada päälle kylmää vettä.
       
    2. Laita kukkakaali leivinpellille oliiviöljyn ja OSCAR® Vihannesfonditiivisteen kanssa ja sekoita hyvin.
       
    3. Paista uunissa 200 ̊C:ssa 30 minuuttia ja kääntele usein.
       
    4. Aseta munakoisot avoimen kaasuliekin päälle, jotta tummuvat kummaltakin puolelta ja pehmenevät.
       
    5. Anna jäähtyä hieman ja halkaise puolikkaat. Ota liha pois ja laita mehu talteen.
       
    6. Kaada munakoisoseos tehosekoittimeen, lisää tahini, valkosipuli, sitruunamehu ja OSCAR® Sienifondi tiiviste ja sekoita karkeaksi massaksi. Lisää oliiviöljy vähitellen ja laita sivuun.
       
    7. Sekoita kukkakaali, kikherneet, pinaatinlehdet, korianteri ja sitruunamehu keskenään. Annostele vadille ja ripottele päälle granaattiomenan siemeniä.