Välimeren inspiroimat kasvikset ja vegaaninen aioli

Grillattuja kasviksia kerroksittain, vegaanista mozzarellaa, valkosipuliaiolia ja paahdettuja siemeniä

    Resepti ja menettely

    Ainesosat

     

    Vihannekset

     

    Vihanneslautanen

    • 400 g vegaanista mozzarellajuustoa

     

    Vegaaninen aioli

    Rucolasalaatti

    • rucolasalaatti 10:lle
    • babybasilikanlehtiä 10:lle
    • oliiviöljyä 1 sitruunan mehu

     

    Koristeluehdotus

    • paahdettu siemensekoitus

    Valmistus
     

    1. Leikkaa munakoiso ja bataatit 0,5 cm:n viipaleiksi, viipaloi paprika ja kesäkurpitsa tasakokoisiksi viipaleiksi, leikkaa punasipuli renkaiksi ja poista sienet.
       
    2. Sekoita oliiviöljy, timjaminlehdet, OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna, OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna, OSCAR® Sienifondi, sitruunamehu ja hunaja ja vatkaa vatkaimella, jotta ne emuloituvat. Voitele kasvikset runsaalla määrällä ja grillaa tai paista annoksina, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
    3. Viipaloi vegaaninen juusto ja tee kerroksittain värikkäitä pinoja, jotka pysyvät yhdessä metallivartaissa. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat lämpimiä ja juusto kuplia. Sivele loput valkosipuliöljystä valmistuksen aikana.
       
    4. aioliin: Sekoita kikpapumehu, sinappi ja etikka tehosekoittimessa tai mikserissä ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy hitaasti moottorin käydessä ja sekoita tasaiseksi ja kermaiseksi. Lisää OSCAR® Premium Fermentoitu valkosipulitahna ja mausta hyvin.
       
    5. Kääntele rucola- ja babybasilikalehdet, sitruunamehu ja oliiviöljy joukkoon.
       
    6. Asettele lämpimät kasvikset ja tarjoile vegaanisen aiolikastikkeen ja babybasilikaisten lehtien kanssa. Ripottele pinnalle paahdettuja siemeniä ja tarjoa lisukkeena rucolaa.

    Kokin vinkit