FONDI TIIVISTEET - OHJEISTA & VINKEISTÄ

Maanantai, June 7, 2021

OSCAR® Fondi tiivisteet tarjoaa valikoiman sovelluksia. Olemme keränneet ne tänne helpottamaan keittiön hyvän maun parantamista

OSCAR sortiment Fond koncentrater

VINKKEJÄ - KUINKA FONDI TIIVISTEITÄ
VOIDAAN KÄYTTÄÄ


Fondilla maustaminen ja keittäminen

Sekoita lihapalojen joukkoon OSCAR® Fondi tiivistettä ja anna maustua. Lisää fondi tiivistettä myös keitinveteen. Laita maustetut lihapalat kiehuvaan maustettuun veteen.
Kuori verivaahto pois, saat kirkkaan keitinveden. Käytä 30 ml OSCAR® Fondi tiivistettä / litra vettä.


Lihan suolaaminen ja mureuttaminen

Mureuta kalkkunan rinta- tai vasikanliha, voit korvata suolan OSCAR® Fondi tiivisteellä, saat lisää makua lihan suolaantumisen aikana.

Sous Vide

Vakuumi kypsennyksessä varmistetaan aina täydellinen kypsyys ja maku. Lisäämällä OSCAR® Fondi tiivistettä kypsennykseen, voimme
varmistaa maun imeytyvän tasaisesti ja näin korostaa raaka-aineen omaa makua.
Perussääntö: Raaka-aineen painosta lasketaan 3 prosenttia fondi tiivistettä joka lisätään vacuum pussiin mausteeksi. (1 kg lihaa = 30 g OSCAR® Fondi tiivistettä).


Marinadit

Lihojen marinoiminen ennen kypsentämistä antaa lihalle täyteläisemmän maun yksinkertaisti ja helposti. Voit valmistaa marinadia, joka perustuu happamiin
maitotuotteisiin, öljyihin, etikkaliemiin, mausteisiin ja viimeistele marinadia sopivalla OSCAR® Fondi tiivisteellä.


Glaseeraus / lasitus

Lasitusta voidaan käyttää prosessin aikana mm. uunissa tai grillissä. Muistathan varautua, jos sinulla on sokerinen marinadi, se palaa helposti korkealla lämmöllä.
Voit myös halutessasi tehdä “Glazen”, jota käytetään lihan seisoessa/levätessä.


Maustaminen Oscar® Fondi tiivisteillä 

Maustaminen OSCAR® Fondi tiivisteillä Voit lisätä fondi tiivistettä lihapulla-, frikadelli- tai hampurilaispihvimassaan. Fondi tiiviste soveltuu erinomaisesti tartarpihvien maustamiseen.

Tietysti saat lisää makua OSCAR® Fondi tiivisteillä keittoihin ja kastikkeisiinkin.

 

Hvordan pisker man smør med hummerfond Hvordan pisker man smørHvordan pisker man smør med Svampefond


Sienivoi

250 g suolatonta voita
30 ml OSCAR® Sienifondi tiivistettä sienijauhetta timjamia ja rosmariinia

– Lisää kuivattu sienijauhe, tuoretta hienonnettua timjamia tai rosmariinia

– Vatkaa huoneen lämpöinen voi ilmavaksi vaahdoksi ja lisää Sienifondi tiiviste.

– Tarjoile tuoreen leivän tai parsan kera.

– Tee sienivoista tanko tuorekelmun kera ja laita jääkaappiin.

– Sienivoi soveltuu hyvin paistettujen perunoiden kera.

 


Hummerivoi rulla

250 g suolatonta voita
30 ml OSCAR® Hummerifondi tiivistettä
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna

– Pehmennä ja vaahdota huoneen lämpöinen voi, lisää Hummerifondi tiiviste ja raastettu sitruunan kuori.

– Laita voi tuorekelmulle ja tee voista kelmun avulla tanko. Solmi kelmun päät, niin että voista tulee kiinteä ja pyöreä tanko.

– Laita hummerivoi jääkaappiin ja anna jäähtyä, että voit leikata hummerivoista viipaleita.

Kana-persilja tuorejuustovoi

500 g suolatonta voita
1 puntti persiljaa
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
25 ml OSCAR® Kanafondi tiivistettä

– Kuumenna puolet voista 62 asteiseksi ja lisää hienonnettu persilja. Anna voin jäähtyä ja välillä sekoittaen.

– Sekoita persiljavoi ja loput huoneenlämpöisestä suolattomasta voista. Sekoita voiseosta puukauhalla kunnes voimassasta tulee ilmavaa ja vaahtomaista.

Sekoita massaa ja lisää samalla pienissä erissä tuorejuusto ja Kanafondi tiiviste.

– Voit tarjoilla voin välittömästi tai laita voi tuorekelmulle ja tee voista kelmun avulla tanko. Solmi kelmun päät, niin että voista tulee kiinteä ja pyöreä tanko.

– Laita voi jääkaappiin ja anna jäähtyä, että voit leikata voista viipaleita. Voit myös pakastaa voin.

 

Kokeile muun muassa, seuraavat vaihtoehdot:


OSCAR® Kanafondi, keitetty kananmuna, suolakurkkua ja kaprikset. Kylmänä kastikkeena höyrytetylle artisokalle.

- OSCAR® Kalafondi, granaattiomena, lime ja korianteri esim. Savustetulle miekkakalalle.

- OSCAR® Sienifondi, sitruuna, kirveli ja karkea sinappi soveltuu hyvin vihreälle salaatille jossa paistettuja sieniä.